30/7-17

 

Her flyr tiden – så det blir litt langt mellom oppdateringer.. 

Men her kommer noen:

Vi har vært på en del utstillinger så langt i år, og jaggu har det vært uttelling for hundene herfra.

Det har så langt kun vært Samanta, Gunda og Thula som har blitt vist i år. Gunda har vært tilnærmet suveren med flere BIR, BIG og til og med BIS 1 og BIS 3. Samanta fikk sitt Championat kun 2 uker etter fylte 2 år – og da fikk hun titlene SE UCH og NU CH. Og «lille» Thula er i skrivende stund kun 15 mnd gammel – men hun har i løpet av få utstillinger blitt full-certet i Norge, og har i tillegg klart å bli både BIR og blitt gruppeplassert.

Vi ( som er Arild, Gunda, Samanta, Thula og jeg )  har vært på turnê i nesten 5 uker, både Norge, Sverige og på Gold Cup – Nyborg i Danmark. Lita og Frida har selvfølgelig også vært med på tur, men bare som «støtte-kontakter».

Jeg har også fått møte 2 av guttene fra B-kullet. Lui i Kristiansund og Boss i Danmark. Og det er helt utrolig så mye valper kan utvikle seg på bare et år! Utrolig givende som oppdretter å se trivelige, velstelte og harmoniske hunder.

Har oppdatert sidene:

 *B-kullet.

*Utstillingsresultater mine hunder.

 *Valpeplaner.

 

6/1-17

 

Godt Nytt År alle sammen!!

Endelig oppdateringer igjen herfra.

2016 har vært et ganske annerledes, men allikevel spennende år for min del – fylt med mange fine stunder og øyeblikk. I måned skiftet jan/febr hadde jeg en kjøretur på nesten 140 mil hver vei – som jeg ikke vil glemme med det første! Men det ble da endelig valper her igjen, som i skrivende stund akkurat har blitt 9 mnd. Her har jeg beholdt en tispe, som har fått hverdagsnavnet Thula. Et herlig fyrverkeri av en jente!!

Deretter startet Arild utstillins sesongen uten meg i mai mnd i Ballangen. Det var unge Samantas tur til å vises i offisielle klasser. Hun fikk fine kritikker og tok Cert og BIR begge dager – og ble til og med gruppeplassert. Neste utstilling for oss var Trondheim første helgen i juli. Da hadde jeg med Arild, Gunda og Samanta. Med i bilen var også Lita, Frida, Thula og Boss fra B-kullet som jeg skulle ta med til Danmark hvor han nå bor. Og på slep «lille» vogna mi. Etter Trondheim – fortet vi oss over til Sverige. Kjørte til Varberg hvor gode venner hadde ordna med fantastisk egen camping med alle fasiliteter. Der hadde vi en fin og avslappende uke. Gunda og Samanta var påmeldt i Tvååker begge dager. Der tok Gunda det Svenske Championatet i tillegg til BIG3 på denne store internationale utstillingen. Og Samanta tok det Svenske Certet! Birgit og Allan stilte også sin andre hannhud i Tvååker, og tok da sitt nye familiemedlem Boss med seg til sitt nye hjemland.

Så kjørte vi over til herlige Danmark – campet noen dager på en flott Camping for å vaske opp litt hunde-matter og klær. Deretter plottet vi GPS inn på adressen til verdens beste sted for pre-camp i Terslev -  før Gold Cup i herlige Nyborg.

Da GC startet var Thula og Boss blitt 3.5 mnd. Boss var først ut, og fikk flotte kritikker og ble nr 3 i sin klasse, og nr 4 andre dagen.  Thula vant jente- baby begge dager og også Beste Baby2 mot gutta. Og for hemmelig dommer endte hun opp som BIS 3.  

I offisielle klasser ble kun Gunda stilt begge dager – hun ble nr 3 i åpenklasse første dag og nr 4 i åpenklasse andre dag. Samanta ble stilt søndagen, og jaggu vant hun juniorklasse med CK. Hun var – akkurat som Gunda også shortlistet blant de 6 som ble plassert i BTK. Begge jenter vakkert handlet av en stolt Arild!

Nå i høst har også Arild tatt med Gunda på blodsporprøve – og denne gangen gikk det veien!!! Gunda tok sin 1 premie nr 3 og kunne dermed tilføye NV CH til sine titler!! Er så utrolig stolt av dere!!!!!

Lita har blitt stillet 3 ganger i år, men hun har blitt så utrolig full av store mengder ullpels etter at hun måtte fjerne livmoren. I tillegg har hun lyst til å legge litt på seg.. så hun kommer nok ikke til å bli vist noe særlig før hun blir veteran.  

Jeg gleder meg stort over tilbakemeldinger fra fantastiske valpekjøperne til B-kullet hvor alle er veldig godt kjent med rasen fra før – bortsett fra den ene – som for øvrig er hunde-instruktør med annen rase i hus.

Jeg vet at 2017 også kommer til å bli et år med endringer og omlegginger for min del, men også et år med planer og helt sikkert fine øyeblikk.

Håper vi sees!!!!

Jeg skal jobbe med oppdateringer på resultater på kull, hundene og diverse.. 

Boss og Thula 10 uker

22/3 - 2016

 

Her flyr dagene med tilretteleggning for valpekullet som er forventet her ca 6 april. Jeg har oppdatert litt på valpesiden med bilder og stamtavle på kommende B-valper. 

Frida vokser og ser foreløpig ut til å trives med å ha små i magen sin. Og jeg gleder meg veldig til å se hva som kommer snart. 

 

*************************

 

Now I have started Count Down for litter 6 april. My Frida is growing, and seems ok with her situation :) So much looking foreward to see what is hiding inside her <3 

 

 

11/2-16

 

Da er det på høy tid med oppdateringer herfra.

Først en kort oppsummering av året 2015:

Det er nesten blitt en vane at Arild og jeg tar med hudene i mai mnd på første utstillinger for året her i nord -  i Ballangen/ Narvik.  Denne helgen byttet Gunda og Frida på BIR begge utstillinger. Så kom Tromsø helga i juni, hvor alle jentene gjorde det supert. På THK ble Gunda BIR og BIG3, på NNK Spesialen ble Lita stillet for første gang det året. Jentene ble plassert som nr 1, 2 og 3 BTK. Dagen etter på NKK, og ble Lita beste tispe. Det som var skikkelig gøy var at Gunda endelig fikk Certet hun trengte for å bli NUCH!! Og i Trondheim 2 uker senere stod også mine «jenter» som nr 1, 2 og 3 BTK men nå byttet Frida og Gunda plass – Da ble Frida 2 BTK og det ble hennes tur til å bli NUCH , kun 2 uker etter fylte 2 år.

I juli var jeg på en kombinert familieferie på Gold Cup igjen i Danmark, et land som er herlig på alle måter.  I august dro jeg til Bergen og hentet hjem et nytt medlem til den lille jenteflokken. Samanta heter hun og kommer fra kennel Ferrylands. Ei herlig jente som i skrivende stund er 8 mnd og vokser jevnt og trutt. Hun bor daglig sammen med Arild og Gunda på Andørja. Hun er virkelig ei vakker jente, som jeg gleder meg til å vise i fremtiden.

Arild, hundene og meg reiste også til EDS/ Lillestrøm i september og hadde en kjempeflott kjøretur i vårt lange land, og alle 3 jentene gjorde det bra.

Avslutningen på året ble NKK i Harstad første helgen i oktober, og hvilken avslutning med Lita som til slutt endte opp som BEST IN SHOW!!

Lita har kun deltatt på 6 utstillinger i Norge, men endte allikevel opp som NNK`s Gulltispe i Norge 2015. Gunda endte opp på en delt 4 plass og Frida ble nr 10. Jaggu ikke verst å ha 3 tisper blant topp 10 i Norge !!

Nå gleder vi oss over blanke ark, mange planer og aktiviteter for et nytt år. Og kanskje blir det endelig  blir valper her igjen.

Jeg har oppdatert utstillingsresultater på Lita, Gunda og Frida.

Vi sees i 2016!!

 

 

Then it is time for some updates here.

A brief summary of the year 2015:

It's almost become a habit that Arild and I'll bring the weekend in May for the first shows of the year here in the north - in Ballangen  / Narvik. Gunda and Frida switched on BOB both exhibitions. So Tromsø weekend in June, where all the girls made nice results. At THK was Gunda BOB and BOG3 on NNK Specialty was Lita in the ring for the first time this year. My «girls» were placed as No. 1, 2 and 3 BB. The day after at the NKC,  my Lita again went best bitch. What was really fun was that Gunda finally got CAC she needed to be NUCH ! Then in Trondheim 2 weeks later was also my "girls" as no 1, 2 and 3 BB but now switched Frida and Gunda places -  Frida went 2 BB after Lita, and she became NUCH, only two weeks after her 2 years birthday.

In July I was on a combined family holiday at Gold Cup in Denmark, a country that is wonderful in every way. In August, I went to Bergen and brought home a new member to the little girl herd. Samanta is her daily name and she comes from kennel Ferrylands.  Now she has turned 8 months, growing reall nice. A really beautiful girl that I can not wait to see in the future.

Arild, dogs and me also traveled to EDS in Lillestøm and had a great trip, all 3 girls did very well at shows.

Last show of the year, in NKC Harstad first weekend of October, my Lita went BB, BOB, BOG and  finally ended up as BEST IN SHOW !! Fantastic ending for show-year 2015!

My Lita has only attended 6 shows in Norway this year, but ended up as NNK`s Gold Bitch in Norway 2015. Gunda ended up at a 4 place and Frida was No. 10.  I am very pleased to have my 3 wonderful girls among the top 10 in Norway!!

Now we look forward for plans and activities for a new year again. And if my plans goes the way I hope, then there will be puppies at my kennel in 2016.

Show results on Lita, Gunda and Frida is updated for 2015.

Hope to see you in 2016 !!

21/8-15

 

Da har det kommet enda en hund til oss her i nord. Jeg er så utrolig glad for denne lille prinsessen som har kommet fra Bergen for å bli nordlending. For 3 uker siden ønsket vi velkommen lille Samanta.  Hun bor nå sammen med min gode venn Arild og Gunda. Der vokser og trives hun. En trygg og sosial valp, og jeg har vel aldri sett en valp som er så glad som henne. Jeg og hundene dro forrige helg til Andørja på helgebesøk. Og det var helt fantastisk fint å se hvordan hun ble tatt imot av Lita og Frida, og det tok ikke lange tiden før hun hang i skjørtene på mine. Tøff som bare det :)  Vi ser fram til å se henne vokse.

 

 *************************************

 

I am very happy for presenting our little new princess who has come from Bergen to live with us. 3 weeks ago we welcomed little Samanta. She now lives with my good friend Arild and Gunda.  She really is a safe and social puppy, and I've probably never seen a puppy that is as happy as her. Me and the dogs went last weekend to Andørja a visit. And it was so nice to see how she was received by Lita and Frida, and it did not take long before she hung in the “skirts” of mine grown up like a “piraya” J Looking foreward to see this girl grow. 

Lita, Gunda og Samanta

20/7-15

 

Da har vi kjørt mange, mange mil de siste ukene.. Først dro vi til Trondheim for å stille på NKK Leangen, så NNK Spesialen dagen etter. Vi møtte Arild og Gunda som også skulle stille denne helga. Lørdagen ble Lita beste tispe, Frida 2 beste tispe med Cert og dermed N UCH – kun 2 år og 2 uker gammel!!!!! Og som 3 beste tispe stod Gunda 😀

Deretter kjørte vi en svipptur over til Bergen for å se på herlige valper.. Så gikk ferden til Tvååker i Sverige for å heie på Nordmenn som skulle stille hund, og deretter videre til herlige Danmark. Først var vi på «pre-camp» et par dager på en herlig plass. Fantastisk med flere hundre kvadrat inn-gjæret eiendom hvor 6 newfoundlandshunder hadde fritt spillerom for lek og moro. 

Tirsdagen kjørte vi inn på Gold Cup området i Herning. Lita og Frida stilte fredag og søndag, for dommere som ikke var så begeistret for store tisper. Fredag ble Lita nr 4 i Champ.klassen med CK, og Frida uplassert med CK. Søndagen fikk Lita CK, og Frida fikk et «brunt» bånd. Hun travet vakkert inn sammen med de andre i klassen, men når hun skulle vises for dommeren, så haltet hun foran. Etter bedømmelsen, så travet hun vakkert som alltid ut av ringen, og har ikke haltet siden..  Min Gutte gjorde dette noen ganger for meg – han haltet kun inni ringen, men så snart vi gikk fra dommeren, så var det over..   

Men vi hadde oss noen herlige dager i masse godt selskap på turen. Og det er alltid inspirerende med alle trivelige folkene rundt omkring, og mange vakre Newfoundlandshunder å hvile øynene på.

Resultater fra turen er lagt inn på sidene til Gunda, Frida og Lita.


***************************************************************************


When we have driven many thousand of kilometers the recent weeks .. First we went to Trondheim for Shows at NKC  Leangen and Norwegian Newfie Speciality Show the day after.

Arild and Gunda also went to Trondheim this weekend. On Saturday Lita went best bitch, Frida 2 best bitch with CAC and received her title Norwegian Champion -  N UCH. Only two years and two weeks old !!!!! And 3 best female was Gunda… What a day again on my Girls !!!

Then we drove a short trip over to Bergen to see the lovely puppies there, and then the journey went to Tvååker Sweden to cheer on the Norwegians who were showing dogs that weekend. And then off to lovely Denmark. At first we were in "pre-camp" a few days in a lovely place. Fantastic with hundreds of square home fermented property where 6 Newfoundlands could play and have fun together.

Tuesday we drove into the Gold Cup area in Herning. Lita and Frida was in the show ring on Friday and Sunday. But these judges  were not so thrilled large females. On Friday, Lita No. 4 in Champ.class with CQ, and Frida unplaced with CQ. Sunday Lita got her CQ, and Frida got a "brown" tie. She moved beautifully into the ring together with the others in the class, but when she was shown to the judge, then she limped in front. After the judgement, she beautiful as always moved out of the ring whitout any limping .. 

- My earlier dog “Gutte” did this a few times to me - he limped just inside the ring but as soon as we walked out of the ring, all the “bad” was over.. Dogs are just wonderful creatures!

But we had us some lovely days in plenty of good company. It is always inspiring to meet all the wonderful people, and many beautiful Newfoundland Dogs to look at.

Results from the Shows on the pages of Gunda, Frida and Lita.

Frida bøllefrø på ferie i Sverige leker med "matmor" :)

29/6-15


Da har vi hatt oss en lang pause fra aktiviteter, og bare kosa oss hjemme..
Men helgen 30-31 mai kjørte Jonas, hundene og meg til Ballangen for ei helg på hytte på campingen der. Det er en utrolig trivelig plass, hvor Jonas virkelig trives. Arild og Gunda kom også for å være sammen med oss i helga. Utstillingen i Skjomen er en liten utstilling med fine fasiliteter på en flott plass som heter Skjomen. Frida og Gunda fikk vise seg fram denne helga. Lita var med, men bare som tilskuer.

Så kom helgen 20-21 juni hvor det er 3 utstillinger i løpet av helgen i Tromsø: Først THK så NNK spesialen, og tilslutt NKK Internationale. På THK stilte Gunda og Frida. På Spesialen stilte alle jentene, og det samme gjorde de på NKK.
På THK ble Gunda BIR og nr 4 i gruppa. På spesialen var det ganske kult med BIR på Lita, CK på alle jentene, og de stod som nr 1, 2 og 3 i Beste Tispe Klasse.  Dagen etter på NKK kom endelig Certet til Gunda, og hun kan nå titulere seg som N UCH!!! Det var fantastisk gøy å se på radarparet Arild & Gunda hvordan de samarbeider. Og etter å ha stått med 5 res.Cert på Internationale, så satt den endelig! 

Vi hadde også trivelig besøk fra Trondheim denne helgen, og også overnatting av andre gode venner. Herlig med en helg med masse Newfoundlandshunder i huset, og god prat.

Det var herlig å starte utstillings-sesongen etter over 7 mnd pause fra aktiviteter, og jeg gleder meg til å være litt aktiv med hundene i tiden framover.

Om et par dager kjører vi oss sørover for ferie, hund og kos.

Jeg har lagt inn resultater  på Gunda, Lita og Frida på sidene deres. 


Ønsker dere alle en super sommer 😎


*****************************************


Then we had us a long break from activities, and just been enjoying staying at home ..
But the weekend May 30 to 31 -Jonas, dogs and me drove to Ballangen for spending weekend at the cottage at the camping there. It's an incredibly cozy place, where Jonas really enjoyes to be. Arild and Gunda also came to be with us this weekend. The Show Place is in a small place with nice amenities at a great place called Skjomen. Frida and Gunda did show themselfe this weekend. Lita was of course with us, but only as a spectator.


Then came the weekend 20 to 21 June where there are 3 Shows during the weekend in Tromso. THK, Norwegian Newfie Club special show, and NCC Internationale/CACIB show. At THK, only Gunda and Frida entered, The Norwegian Newfie Speciality Club, all 3 girls entered the show, and the same at NCC show.


At THK was Gunda BOB and No. 4 in the group. On special show was pretty cool with BOB/BIS on Lita, and CQ on all the girls, and they stood as No. 1, 2 and 3 Best Bitches. The day after the NKK Gunda finally got the CAC she needed for gaining the title N UCH in front of her name !!! Well done Arild and Gunda :) 

It was wonderful to start the exhibition season after over 7 months break from activities, and I look forward to being a bit active with the dogs a little bit.


In a few days we will drive south for holiday, dogs and socialising with good friends.

I have updated results on Gunda, Lita and Frida on their own pages.


Wish you all a greate summer 😎


07/12-14

 
 

Da er det endelig tid for oppdateringer her igjen.

Masse har skjedd siste halvår – med flotte turer og fantastiske resultater og fine minner.

Etter juni utstillingen pakka  vi i vogna, og kjørte sørover. Første helga i Trondheim på NNK spesialen på Ler, og deretter NKK på Leangen. Så kjørte vi videre nedover til Danmark. Et deilig land å campe i.. Først var vi 1 uke på en fantastisk campingplass nær Billund for å besøke Legoland med Jonas – det var pop J


Deretter kjørte vi mot Roskilde for å tilbringe de neste 6 dagene på Gold Cup. Slo opp campen ilag med en herlig gjeng fra Norge. Jonas fant unger for å leke og bade med i varmen, og Wictor fant også felleskap i ektefeller som ikke helt deler den entusiastiske utstillingsgleden som jeg har. Og resultatet derfra kunne jeg bare ha drømt om på forhånd. Med over 70 tisper som stillet dag 2, så ble Lita mi beste tispe og Dansk Champion for dommer Gordon Cutts/Merrybear!!  Og i BIS finalen, så var hun ennå med blant de 6 som skulle plasseres I BIS finalen for hemmelig dommer. En fantastisk ferie ble det i et utrolig varmt og fint vær alle 3 ukene.

Så var Jonas og meg hjemme i litt over en uke, før vi dro 14 dager på ferie til Spania. Den tiden var begge jentene å koset seg ilag med Arild og Gunda. Skikkelig feriekoloni J

Nå på tampen av året dro vi på Norsk og Nordisk Vinnerutstilling på Lillestrøm. Det gikk supert med Frida også på flyreisen. Hun er så herlig avslappet og fortrolig med alt jeg utsetter henne for. Og på hotellet var det den største selvfølge at hun skulle være oppi senga sammen med oss.

Et fantastisk utstillingsår 2014 er over, og jeg er utrolig stolt av at Lita endte opp som Sølv Tispe på Norsk Newfoundlandshundklubbs eksteriørliste i Norge. I tillegg ble hun Rasevinner hos Norsk Kennel Klubb – og nr 13 på «Bamselista» /( ustillinger alle raser) Slettes ikke verst av ei tispe!

Nå skal vi hvile og bare kose oss. Og lille (store) Frida skal få vokse både pels og kropp for neste års aktiviteter.   

 

Har oppdatert utstillingsresultater på Lita og Frida, og Gunda`s resultater kommer etter hvert.

Ønsker dere alle ei riktig God og et herlig år 2015 !!!

 


 ---------------------

 

  

When it's finally time for some updates again.

Lots has happened the past six months - with nice trips, fantastic results and lots of good memories.

After shows in Tromsø in june, we packed in the caravan, and went south. The first weekend in Trondheim for the Newfie speciality show, and then International Kennelclub show day after. Then  we drove on down to Denmark. A lovely country for camping and to be Norwegian in. First we were one week at a wonderful campsite near Billund to visit Legoland with Jonas - lots of fun for him!

Then we drove to Roskilde to spend the next six days on the Gold Cup Camp. Joining together with a lovely bunch of Norwegian friends. Jonas found kids to play and swim in the warm weather, and Wictor also found unity in those who do not quite share the enthusiastic exhibition joy that I have.

The result from Gold Cup I could only have dreamed of in advance. With over 70 bitches entering the ring day 2, my Lita went best bitch/BOS and Danish Champion for Judge Gordon Cutts / Merry Bear !! And in the BIS finals, she was still among the 6 who was to be placed in BIS final for secret judge. A fantastic holiday was in an incredibly warm and nice weather all three weeks.

Now in nowember we went on Norwegian and Nordic Winner Show at Lillestrom. It went super with Frida also on the flight. She is so lovely relaxed and comfortable with everything I expose her. And at the hotel  it was quite natural that she should stay in the beds with us. Love her personality so much! 

A fantastic show year 2014 is over, and I am incredibly proud that Lita ended up as Silver Bitch on Norwegian Newfounsland Clubs Show list in Norway. She also went Breed winner at Norwegian Kennel Club - and No. 13 on the "All breeds» list at NKK. Not bad for a bitch!

Now we will take a long rest from shows,  and just enjoy ourselves. And little (big) Frida shall grow both fur and body for next year's activities.

I have updated show results on Lita and Frida, and Gunda`s results will come soon.

 

Wish all of you a Merry Christmas and a wonderful 2015 !!! 

 

Frida og Lita - wet, dirty and happy :)

28/6-14

 

Da har Arild, Gunda, Frida , Lita og meg  vært på tur. Først en tur til Drammen, så en svipptur til Kragerø. Så kjørte vi sammen en liten gjeng til Morokulien. Var framme tirsdags kvelden, og hadde oss noen herlige, sosiale latterfulle dager i lag med en flott gjeng før utstillingene begynte. Utstillingsresultatene var helt ok, men ikke noe mer. Lita syntes ikke det var kjekt med varmen, Frida ble for mye hund som junior-tispe for dommerne – og Gunda var så naken som jeg ikke tror jeg har sett henne før.. men for en flott tur vi har hatt !!! 

Etter hjemkomst var det bare dager, så var det NKK helgen i Tromsø med THK, NNK spesialen på lørdagen. Så NKK på søndagen, har opplevd det som kanskje er «once in a lifetime» med å bli BEST IN SHOW med eget oppdrett på en International utstilling !! Lita syntes det var helt fantastisk å løpe i pissregn, vind og 3 grader – og jeg har aldri frosset så mye på en utstillingshelg noensinne. Men det var utvilsomt verdt all frysingen.  

Så har Arild og Gunda vært enda mer aktiv i blodspor, og de gikk til en 1 premie med HP og stevnets beste hund av alle 9 ekvipasjene!! Nå er det bare en 1 premie til, så kan hun skrive NVCH foran navnet sitt. Så stolt over hva dere får til sammen.

17 juni ble lille store Frida min 1 år – en herlig hund jeg er så utrolig glad i!! Vi feiret med pølser og lang tur i skogen. 

Har lagt inn resultater på Gunda, Lita og Frida.

Har også oppdatert under omplassering, da Hans innser at han pga flytting og ny jobb dessverre ikke lenger kan ha Bjørnar hos seg lenger. Han er en flott og sosial hund, frisk og rask. Se mer under omplassering.

Nå er det snart å pakke i bilen og vogna, så skal vi på tur igjen. Da blir det familieferie kombinert med litt hundeaktiviteter på turen. 

 

Benytter anledningen til å ønske dere alle en riktig god sommer!! 😎


*****************************


Then Arild, Gunda, Frida, Lita and me has been on "tour" again. First we went to Drammen, then to Kragerø for a cople of days. We arrived tuesday's evening at Morokulien, and had some lovely, social laughter-filled days together with a greate bunch of people before the shows began. The results were ok, but nothing more. Lita did not think it was nice with the heat, Frida was too much of a junior-bitch for judges - and Gunda was as naked as I do not think I've seen her before .. but what a great trip we had anyway!!!!  


Only 4 days a fter returning home , then it was show weekend in Tromso with THK, NNK speciality show on Saturday. Then the International Norwegian Kennelclub show on Sunday. And this day I experienced what may be "once in a lifetime" by being BEST IN SHOW with my own bred dog on an big International show! Lita thought it was absolutely fantastic to run in heavy rain, wind and 3 degrees - and I've never frozen so much an exhibition weekend ever. But it was certainly worth all freezing. 

Then Arild and Gunda been  more active in the blood trails and they went to a 1 prize with Price Of Honour  and became the best dog of all nine dogs participating! Now it's only one more 1 price, and she can write NVCH ( Norwegian Blod Tracking Champion) in front of her name. So proud of what they achieve together. 


June 17, my big little Frida celebrated her first Birthday - a fantastic dog ​​I'm so incredibly happy to have in my life! We celebrated with hot dogs and a long walk in the woods. 

Have added results on Gunda, Lita and Frida`s pages. 

In few days we will pack in the car and caravan, and are going on holidays. My little family and dogs on tour, combined with a little dog activities on the trip 😎


I wish you all a great summer!!!!! 


Lita BOG1 - before she went BEST IN SHOW!!

26/5-14


Da har Frida endelig debutert i utstillings ringen 11 mnd gammel. Vi hadde oss ei super helg i godt selskap i Ballangen, og været viste seg fra en god side. Det var godt å dra litt sørover å se at skogen faktisk begynner å bli grønn.. Lita var ikke påmeldt, men Gunda og Frida var i ringen. 

Nå pakker vi snart i vogna og vender nesen sørover.. og gleder oss veldig til Morokulien uansett resultater i ringen. 

Har lagt inn resultater på Gunda og Frida. 

Lea på besøk i hytta, og ikke helt vant til de store hundene som gjerne stjeler maten om de kan :)

29/4-2014

 
Da har vi allerede tyvstartet utstillings sesongen. Helgen 5-6 april tok Lita og jeg fly til Bergen, og hadde oss ei herlig helg hos Irene og Johnny på kennel Ferrylands. Mye god mat og prat og ikke minst kjekke mennesker. Det var herlig å se grønt gress igjen.. Lita visste liksom ikke helt hvor hun skulle tisse når snøen manglet. 

Ellers så har vi nettopp avsluttet kurs i hverdags lydighet med Frida, og hun er så utrolig våken og dyktig, tenk at hun allerede har blitt 10 mnd - som tiden flyr!!! Vi har også begynt med utstillings trening for debut i ringen. Vi har masse planer for kommende sesong - og gleder oss masse til å komme igang. 

Resultater fra Bergen på Lita`s side. 

*****************************************************

Now we have already started this years exhibition season. Weekend April 5- 6 Lita and me flied to Bergen, and had us a wonderful weekend with Irene and Johnny at kennel Ferrylands. A wonderful weekend filled with good food and good conversation. It was wonderful to see green grass again .. Lita knew somehow not quite where she should pee when snow was missing.

We have just completed the course in everyday obedience with Frida, and she is so incredibly awake willing of working with me.  She has already been 10 months now - the time flies!! We have also started training for shows with my little girl. We have lots of plans for the coming season - and really looking forward to getting started.

 

Results from Bergen Lita `s side.

 
 

Lita i Bergen 6/4-14.
Foto: Anne Berit Kristensen

27/2-14I dag kom Arild og Gunda innom for en liten grooming-session. Herlig å se flotte Gunda full av pels! 
 

Gunda

 
 
2014

17/2-14

 
Da er Lita`s Internationale tittel bekreftet hos FCI 🙂

Ellers gleder jeg meg til å snart starte på valpekurs med Frida. 


******************************

Then Lita`s International champion title is confirmed by the FCI 🙂

My girls

28/1-14

 

En kort oppsummering av 2013


Dette har vært et år med både oppturer og nedturer som livet ofte byr på. 

Etter en lang prosess flyttet vi inn i nytt hus i april-13. Deretter var det jobbing for å få det «gamle» huset pusset opp for salg, en slitsom men lærerik tid. 


I august måtte jeg ta farvel med min kjære Gutte, nesten 9 år fikk han være sammen med oss. Mest sannsynlig var det hans vennskap med reven som flere ganger påførte han reveskabb med påfølgende antibiotika kurer som tilslutt gjorde at han ble immun mot kurene. Jeg vet at jeg nok aldri får en slik hund igjen – men gode minner bor videre i hjertet mitt. 

Bare uker etter at Gutte ble borte fikk Munter konstatert kreft, og han fikk også dra over regnbuen bare en uke før han skulle bli 11 år. Jeg minnes han med stor glede, han lærte meg utrolig mye med alt vi gjorde sammen. 

Jeg er for alltid takknemlig til Irene og Knut på kennel Toppoloppo og Inger Munkvold på kennel Chiqui Bears som viste meg tilliten til disse to herlige hundene.

 

Aktiviteter 2013 startet i juni med trippel utstillingshelg i Tromsø, og deretter gikk det slag i slag.

 

Gunda har i løpet av året stått 3 ganger med res.cert på internationale utstillinger, og hun endte opp som 6 mestvinnende tispe i eksteriør. 

Hun har også blitt godkjent ettersøkshund som den eneste newfoundlandshunden på denne listen pr dd. Hun har på strålende måte gjennomført mental test med godkjent. Og i tillegg har hun gått flere LP konkurranser  med bl.annet opprykk til LP kl 2. Hun ble sammenlagt nr 3 mv LP hund i Norge. Arild og Gunda er et utrolig godt team, uansett hva de gjør – og jeg er så stolt av hva dere oppnår sammen! 

 


Lita har stillet på tilsammen 12 utstillinger i inn og utland i 2013, og har oppnådd helt fantastiske resultater: Beste tispe i 10 av 12 mulige konkurranser..  9 x BIR, 1xBIM. 

I tillegg har hun blitt gruppeplassert flere ganger. Hun ble mestvinnende tispe i Norge i 2013, og etter BIR i Oslo/Bjerke så er hun kvalifisert til Crufts 2014. Hun har også blitt SE uch, FIN uch, Nord Uch og International Champion dette året. 


I september var jeg i Østerrike og hentet hjem lille Frida fra Kennel For Shadows Eternity. Hun er fra mors- linjer som jeg virkelig ønsket meg, og så langt vokser hun veldig bra – og har et gemytt som faktisk minner meg mye om Gutte. Hun er rolig og behersket i alle situasjoner – men allikevel full av fart og spillopper. Jeg gleder meg til å vise henne fram i løpet av året. 


Vi sees i 2014 !! 🙂 

 

 

A Summary of year 2013


This has been a year of ups and downs that life often presents. After a long process we moved into a new house in April -13 . Then it was lots of work to get the "old" house ok for sale, an exhausting, but learningful process . 


In August , I had to say goodbye to my dear Gutte , almost 9 years old. Most likely it was his friendship with the fox as he repeatedly inflicted fox scabies followed by antibiotics which eventually made ​​him immune to the courses. 

I know I'll probably never get a dog like him again - but good memories are for ever in my heart. 


Just weeks after Gutte went over the rainbow, my obedience dog Munter got cancer, and he went over the rainbow one week before 11 years. I remember him with great joy, he taught me a lot with everything we did together . I am forever grateful to Irene and Knut kennel Toppoloppo and Inger Munkvold kennel Chiqui Bears who showed me the confidence to these two fantastic dogs .

 

Activities started in June 2013 with triple show weekend in Tromsø.

 

Gunda has during the year stood three times with res.CAC on international exhibitions, and she ended up being 6 top winning show-bitch. 

She has also been approved “blood-tracking dog” as the only newfoundland dog on this list. In a brilliant way she completed the mental test as approved. And besides, she has undergone several Obediance competitions with, promotion to obedience class 2. Totally she ended up as 3 winning obedience dog in Norway . Arild and Gunda is an incredibly good team, no matter what they do - and I am so proud of what they achieved together!

 

Lita has been entering 12 exhibitions at home and abroad in 2013 - and has achieved quite amazing results : Best female in 10 out of 12 possible contests with 9 x BOB, 1xBOS . And she has been group placed several times . 

She ended up as most winning bitch in Norway in 2013 , and with her BOB in Oslo / Bjerke she is qualified for Crufts 2014 . She has also gained the SE uch , uch FIN , Nord Uch and International Champion this year.


In September , I was in Austria and brought home little Frida from Kennel For Shadows Eternity . She is from lines that I really wanted , and so far she grows very well - and has a temper that actually reminds me a lot about my beloved Gutte . She is calm and restrained in all situations - but still full of speed and pranks. I am looking foreward to show her during the year . 


See you in 2014 ! ! 🙂Frida og Lita

21/12-13

 

Ønsker dere alle en Riktig God Jul og et
Riktig Godt Nytt År!!
 

22/11-2013


Siste utstilling for i år er nå over - Norsk Vinner på Lillestrøm helga 16/17-13

Jeg og Lita dro nedover fredagen. Fly til Gardermoen, så tog til Lillestrøm for å hjelpe til med å rigge rasestand for nuffene. Deretter dro vi videre med tog til Brummundal og ble hentet av Richard. Jeg er så utrolig stolt av Lita mi som takler alt jeg drar henne med på.. Det så ut som hun aldri hadde gjort annet ennå ta tog :) Vi hadde oss en herlig kveld hos Anne og Richard med god mat med "nogot attot" - og tidlig morgen kjørte vi til Lillestrøm for utstilling. 41 påmeldte nuffer, med et overtall av tisper. Championklasse tispe var størst av alle klasser, med utrolig mange flotte tisper.. Og Lita mi ble nr 2 bak en dansk tispe. Det betyr at hun den dagen ble beste norske tispe :) Hun endte også opp som 2 beste tispe tilslutt - og kan med det resultatet kalle seg mestvinnende tispe i Norge i 2013!! Det er litt av en prestasjon for lille Lita mi :) :) Jeg er så stolt!  

*****************************************************

Now we have been on last show for this year. Norwegian Winnershow in Lillestrøm 2013. Lita and me took plain to Oslo and train to Lillestrøm/ Brummundal. There was 41 newfies entering this day, and the biggest classes was champion class bitches..  Lita ended up as 2 champion bitch behind a Danish champion bitch. Then she went best placed Norwegian bitch, and at last best bitch 2.. And with this result she can now call herselfe Most Winning Bich in Norway in 2013!! I am so very, very prowd of this result!! :) 
 
 

14/10-13


Da har Arild og Gunda fått beviset på at Gunda er eneste nuffe i Norge som er godkjent ettersøkshund. I tillegg har de gjennomført MH test med supert resultat. Lille damen har utvilsomt en stabil psyke! Stolt av dere!!!  😀
 
 

7/10-13


Lørdagskvelden pakket jeg ferdig i bilen for NKK i Harstad. Kl 0500 om morgenen kjørte Lita, Frida og meg avgårde - passe trøtt alle 3. Var spent på hvordan lille Frida skulle takle utstillings hallen. Men jeg hadde ikke behøvd å bekymre meg - lille damen taklet det på en fantastisk måte. Rolig og trygg - og sov på rygg i buret som om hun ikke har gjort annet i sitt korte liv. Lita ble igjen beste tispe, BIR og fikk CACIB - og det betyr at når FCI har godkjent søknaden, så kan hun legge til INT UCH på sine titler. Herlig dag med masse kjekke folk. Gunda stod igjen en plass bak championatet med sitt res.cert. Neste sjanse håper jeg at Gunda damen har grodd litt mer pels 😉

******************************************************************************

Now we have been in Harstad on International show. I was a little exited about how little Frida was acting on this new experience. But she was so calm and happy.. like she never done anything else in her short life. My Lita went best bitch and BOB with CACIB, so now we can apply to FCI for her INTERNATIONAL title. So happy for my wonderful girls 😘


Lita

4/10-12

 
Da har endelig Frida kommet hjem. Hun er en herlig, trygg og veldig glad valp som absolutt har funnet sin plass her hjemme. Gleder meg til å se henne vokse.. 

*****************************************************

Now finally Frida has arrived our home.. She is a very happy an confident girl and has already found her place in the sofa. I am looking foreward seeing her growing.. 

10/9-13

 
I helgen som gikk var vi på siste utstilling i Tromsø for i år. Lita var påmeldt på lørdagen i et passe surt vær, og Gunda ble vist både lørdag og søndagen. Søndagen var jeg heiagjengen i et fortryllende høstvær. Det gjør liksom litt med stemningen når sola skinner og det er varmt.. Takk til alle trivelige kjente for ei super helg!

Begge jentene gjorde en flott innsats i helgen. 

Resultater lagt inn på sidene til Gunda og Lita. 

 ***************************************************

Now we have been on last dog show in Tromsø for this year. Saturday in cold and rainy weather, but sunday in fantastic weather. Lots of nice people made a wonderful weekend. 

Gunda and Lita did so well - and results from this weekend is updated on their pages. Lita 3 år

5/9-13


En uke før Munter skulle fylle 11 år, og en uke etter at Gutte gikk bort, så fikk også Munter vandre over regnbuen. Der fikk han igjen leke med Odin, Yoda, Jenta og de andre hundene som har preget livet hans mens jeg hadde han hos meg. Jeg fikk gleden av å ha Munter sammen med meg i 6,5 år og siste 4,5 år av livet sitt fikk han nyte på en gård, hvor han stort sett fikk gjøre som han ville - og det er jeg uendelig glad for. Han er en hund jeg minnes i glede, og med en personlighet som man skal lete lenge etter. Hvil i fred Munter, jeg glemmer deg aldri! 
Munter 2,5 år

25/8-13


Da har jeg vært igjennom en merkelig uke med mange følelser. På onsdagen 21/8 var jeg hos veterinær med Gutte for noe jeg trodde skulle bli en ny antibiotika kur. Men jeg dro hjem uten han. Han fikk sovne stille inn i armene mine. Han hadde betennelse i hele kroppen, og jeg ble frarådet av veterinær å starte ny kur igjen. Han hadde resistens mot antibiotika etter kurene han har gjennomgått i forbindelse med flere runder med revskabb. Han var så tung å miste, og savnet er stort. Jeg vet at jeg aldri får en slik hund igjen. Først og fremst det herlige rolige vesenet han var.
Men jeg vet at han nå har det godt. Han skal kremeres, og kommer tilbake i urne som skal graves ned slik at vi har en plass å minnes.

Jeg hadde meldt på Lita til NKK Oslo/Bjerke og NNK spesialen Oslo/Akershus helgen 23-24/8. Etter å ha mistet Gutte, så følte jeg ikke noe særlig for å begynne å klippe og stelle Lita til denne helga, men valgte allikevel å dra. Og vi hadde oss ei fantastisk helg! Lita ble BIR begge dagene, og er også nå Crufts kvalifisert.  

Har oppdatert Gutte sin side og Lita sine resultater.


*******************************

Now I have been through a strange week with many emotions. On Wednesday 21/8, I was at the vet with my Gutte for something I thought would be a new antibiotic cure. But I went home without him. He did fall asleep peacefully in my arms. He had inflammation throughout the body. He was so hard to lose, and I miss him so much. I know I'll never get a dog like him again. 
But I know he has it well. He will be cremated, and come back in the urn to be buried so that we have a place to remember.
 
I had entered Lita NKK Oslo / Bjerke and NNK spciality Oslo / Akershus weekend 23-24/8. After having lost Gutte, It felt strange to start groom Lita for this weekend, but I decided to go anyway. And we had a wonderful weekend! Lita was BOB both days, and is also now Crufts qualified.
 
Updated on Guttes page and Litas show results
 
 
 

Lita på spesialen.

14/8-13

 
I går var Gunda og Arild i Harstad og avla sporprøve.. og den klarte de med glans!! 

Det betyr at Gunda nå er godkjent ettersøkshund! 

Oppdretter er veldig stolt av dere 😀

*************************************

Gunda did passed tests today in Harstad, and is now an approved tracking dog  😀 I am very prowd of that result! 


Gunda

6/8-13

 
Siste uke er det Arild og Gunda som igjen har hatt det travelt. 31 juli var de i Harstad og gikk blodspor prøve. Det var 5 hunder som gikk den dagen, og kun 1 nuffe. Men den som klarte 1 premie med rosende ord fra dommeren.. det var Gunda det :) :) 

Og i helgen som var, var de både i LP ringen og i eksteriør ringen. Jeg er helt imponert over hvor dyktige disse to er sammen. 

Resultater er lagt inn på Gunda sine sider. 

10/7-13

 
Ja, da har vi jaggu vært på kjøretur igjen. Denne gangen har vi vært i Trondheim. Jeg pakket Jonas og hundene i bilen, og hengte vogna på slep.. underveis plukket vi opp Arild og Gunda. Har hatt neste en uke på tur, og har hatt det utrolig trivelig sammen. Det er alltid hyggelig å være på Ler, og denne helgen var ingen unntak  😀 Vi stilte både på NKK og på spesialen med begge hundene. Og Gunda var atter en gang en plass fra championatet, men sånn er det - man vet aldri hva utfallet blir når man stiller. 

Kommer forhåpentligvis tilbake med bilder fra helgen.

Har oppdatert helgas resultater på sidene til Gunda og Lita. 


**************************************************************

Now I have been on another show weekend again, and this time we have been to Trondheim. I packed my dear little son Jonas and my dogs in the car, and put the caravan behind the car .. along the way we picked up Arild and Gunda. We have had almost a week on tour and have had a very nice tour together. It's always nice to be on the show in Ler, and it was no exception this time either 😀 We was showing Gunda and Lita on NKK and the Norwegian Newfi Club Show with both dogs. Gunda was once again only one place of beeing champion, but that's how it is on shows - you never know the result 😉

Hopefully there will come some pictures from this week-end.

Have updated weekend's Show results on the pages of Gunda and Lita.
 
 BIR Ch Bikkjehaugens Elmer og BIM Ch Auroranewf`s Antares Foto: Tone Sporsheim

29/6-13

 
Da har Lita og meg hatt oss et par helger med mye kjøring, men for noen resultater!! I går var vi på International utstilling i Gãllevare/ Sverige hvor damen igjen ble BIR, og dermed også SE uch og Nord Uch. Vi ble ikke igjen til gruppebedømmelsen denne gangen heller. 

***********************************************

Then Lita and me had 2 weekends on a row with a lot of driving, but with some fantastic result! Yesterday we were at the International Exhibition in Gãllevare / Sweden where the lady was BOB in 5 time in a row, and became SE uch and Nord Ch. We were not participate the group finals this time either.
BOB and BOS

24/6-13


Da har jeg og Lita vært på en "liten" kjøretur til Rovaniemi. Lille snuppa mi ble BIR, og vi valgte å kjøre hjem før finalene startet. Angrer litt siden dommeren etter finalene hadde spurt hvor nuffen var.. Vi kjørte t/r alle 116 milene på en dag. Men med Finske championatet med oss hjem igjen, så går turen hjem fort😙 

Har lagt inn show resultater på Lita.  

********************************************

Dog show in Rovaniemi/ Finland: We was driving 1160 kilometers on direct, but ended up with fantastic results. My Lita went BOB and new Finnish champion! We drove home before finals, but I was told that judge asked for the newfy...  But I got home just in time to put my little Jonas to bed. 

Updated show results on Lita. 

15-16 juni 2013


Denne helgen har vi vært i ringen for første gang i år. Vi har vært på 3 utstillinger i helgen, og med supre resultater. Det har blitt lange dager hvor vi alle har frosset ganske mye, men hva gjør vel det i godt selskap? Nuffespesialen i Tromsø i år ble for første gang arrangert sammen med Leonberger spesialen, og det må jeg si var en suksess- kjempegøy!

Har oppdatert med utstillings resultater på Gunda og Lita.

*******************************************************

This weekend we have been in the show-ring for the first time this year. We have been to 3 shows this weekend, and with superb results. It has been long days where we all have frozen quite a lot, but what does that matter in good company? The Newfie special in Tromsø this year, was for the first time arranged together with Leonberger special show, and I must say that it was a sucess!

Show results is updated on Gunda and Litas pages.

Gunda

2/6-13


Endelig tilbake her med noen ord etter et veldig hektisk halvår for vår del. Vi flyttet inn i ny-huset like før påske. Det er enda mye som gjenstår før vi kommer helt i orden slik vi ønsker å ha det, blant annet har vi ikke hundegård på plass ennå.. Men Gutte og Lita er likegyldig til det.. - de trives aller best rundt føttene våre uansett de 🙂

Det ble ikke valper her hos oss nå i vår dessverre - så vi får se hva vi finner på etterhvert.

Nå gleder jeg meg til litt mer aktiviteter med hundene..
 
 
 
 
 
 Jonas, Gutte og Lita. Bildet tatt i Svolvær 12 mai.

Oppsummering for 2012

 

Da er det kanskje greit med en oppdatering for året som gikk.

De som uten tvil har vært mest aktiv i 2012 er radarparet Arild og Gunda. De har vært på både utstillinger, LP samlinger og LP konkurranser - og de gjør det godt på begge arenaer J 

Artig har tatt SOR og fått med seg 1 konkurranse i vann, en konkurranse med godt resultat på tross av vanskelig vær med mye bølger.. – Richard og Anne gleder seg til neste år med lillegutt J

 Lita har vært med på de nærmeste utstillinger her i Troms + en «stor» utstilling, nemlig Dogs 4 All på slutten av året.

Resultatene når vi summerer skal vi ikke klage på: Lita ble champion like etter fylte 2 år, og tilslutt nr 6 mestvinnende tispe sammenlagt i Norge. Gunda ble nr 2 i LP1 og 3 beste nuffe i lydighet – og hun startet konkurranser først i juli..!! I tillegg ble Gunda nr 10 mestvinnende tispe i eksteriør i Norge.  

Bjørnar flyttet i høst til Svalbard, og jeg vet at «guttaboys» Hans og Bjørnar lever livet i Longyearbyen.. Det er så godt å vite!

Ser fram imot et år med blanke ark og mye gøy!! Vi sees i 2013 😀

 *******************************************************************************

Then it`s time for an update for year 2012.

Those from me who has been the most active in 2012 are "power-couple" Arild and Gunda. They've been on both shows, LP gatherings and LP competitions - and they do it well in both arenas 😀

Artig has been taken SOR and have done one competition in water, a competition with good results despite difficult weather and lots of waves - Richard and Anne are looking forward to next year with Artig 😎

Lita has been with the closest shows here in Troms + a "big" show - Dogs4All in Lillestrøm at the end of the year.

We will not complain on the results of 2012:

Lita became Norwegian Champion just after turing 2 years, and finally became 6 mostwinning show bitch in Norway.

Gunda was no. 2 in Obedience comp1 and 3 best newfie of obedience in 2012 - and she started first competitions in July ..! And also Gunda became nr 10 winning show bitch in Norway.

Bjørnar and Hans moved this fall to Svalbard. They live in Longyearbyen and live the best life now .. It is so very good to know !!

I am looking forward to a upcomming year with a lot of fun!  See you in 2013 😀

24/11-12

 

Da har Lita og jeg hatt oss ei super helg. Vi tok fly til Gardermoen, og var så heldig å bli både hentet og bringt av Richard. Var på Stavsjø denne helgen og koset oss masse sammen med Anne, Richard og Artig med fantastisk god mat og drikke. Lita og Artig var påmeldt til Dogs 4 All på Lillestrøm på lørdagen. Artig var påmeldt i åpenklasse. Han gikk med flagget til topps ( halen ) og fikk ei fin blå av dommeren som syntes at det ble for mye både hund, hode og hale.

Lille Lita debuterte i  Ch.klassen kun 27 mnd gammel, og skulle konkurrere mot de store voksne jentene. Hun ble nr 3 i en champion klasse av 9 stk,  og endte til slutt opp som 4 beste tispe av totalt 19 tisper. Mine forventninger var at Lita var for ung og lite utviklet til å stille i ch.klassen, så må jeg si at jeg er svært fornøyd med plasseringen.  Jeg fikk sett at ikke er hun lita – og utviklet er hun i massevis for alderen.

Så da har vi avsluttet aktivitetene for i år. Nå skal vi kose oss i førjuls tiden - la hund være hund, nyte fine turer og bygge ny huset ferdig. Vi regner med å være inne i februar. Ønsker dere ei fin førjulstid, også gleder jeg meg til aktiviteter og forhåpentligvis valper til neste år.

*********************************

Then Lita and I had us a super weekend in south of Norway. We flew to Oslo, and was so lucky to be both picked up and droven back  by Richard. We spendt weekend in Stavsjø with Anne, Richard and Artig enjoying good food and drinks. We went to Norwegian winnershow Dogs 4 All in Lillestrøm on saturday. Artig got a Very Good from a judge who think this was too much head, body and tail 😉

Little Lita debuted in champion class, only 27 months old, and compeeted against the "big adult girls". She was No. 3 in the champion class of nine beautiful girls, and ended up as 4th best bitch of a total of 19 females. My expectations were that Lita was too young and undeveloped to enter this class, but I must say that I am very happy with this result. 

Now we will have no more activities in ring this year. Now we enjoy christmas time - and let the dogs be dogs. I am looking forward to next year activities and hopefully also puppies.Artig og Lita jaker ballen :)

4/10-12


Da nyyyter vi deilige høsten med fine turer og masse kos. Arild og Gunda har forøvrig vært aktive med Lydigheten. Først dobbel helg på Sortland, og deretter forrige lørdag i Tromsø. Og jaggu klarte de opprykket til LP2 på sin 4 konkurranse!!! Jeg er superstolt av hva dere klarer!

Ellers så har nå Hans H. og Bjørnar flyttet til Svalbard for en periode. Jeg er sikker på at dere får en fantastisk og uforglemmelig tid der oppe.

Har oppdatert LP resultatene på Gunda.

Ønsker dere alle en fin høst!Herlig kontakt :)

1-2/9-12

 

For en helg vi har hatt!!!  Først var det Tromsø Hundeklubb, Lita var påmeldt, men vi kunne ikke møte her, men det gjorde Gunda, og hun ble beste tispe med Cert. Så var det NNK sin årlige nuffespesial – da møtte Lita, og jaggu ble hun BIR her. Søndagen var det den Internationale ustillingen i Tromsø. Mange tisper var påmeldt denne dagen. Men Lita gikk til topps, og ble beste tispe også ble hun N UCH kun 2 uker etter fylte 2 år – litt av ei helg for begge jentene!

Ellers har dette vært ei kjempesosial helg med god mat og drikke, og ikke minst godt vær 😎 


*****************************************************

Then we have had another show weekend with Gunda and Lita. And what a weekend!! First out was Gunda entering on Tromsø Hundeklubb`s show,and she went best bitch with CAC. Then there was the Norwegian Newfie special show, and Lita went BOB here.

Sunday was the  Norwegian Kennel Club Internationale Show in Tromsø. Lita went to the top among many nice bitches, and became best bitch and is now Norwegian champion, just 2 weeks after turning 2 years!  What weekend for these young girls!

It has been a nice and social weekend with friends, good food and drink, not to mention a fantastic weather 😎
Lita BIR på nuffespesialen

25-26/8-12

 

Nå i helgen har både Artig, Gunda og Lita vært i «ilden»

Artig har debutert i VP 1  (vannprøver). Han gjorde en flott jobb, og Richard og Anne er svært fornøyd med «lillegutt»

Gunda debuterte i LP ringen, og jeg var så heldig å få være med å se på. Hun er superflink, men litt surrete etter nylig avsluttet løpetid 😙 Men jeg så en svært arbeidsvillig hund, som er veldig glad i å jobbe med sin matfar. Gunda var også med i eksteriør ringen, men dommere er tydeligvis ikke så veldig glad i nakne nuffer..

Lita har litt mere pels, og var i eksteriørringen både lørdag og søndag denne helgen. Hun gjorde det supert!

Resultatene er lagt inn på hver av hundene.

**************************************

This weekend has Artig, Gunda and Lita been "working".
Artig had his debut in Vatertrials. He did a great job, and Richard and Anne are very happy with the "little man".

Gunda had her debut in the obedience ring, and I was lucky enough to be watching. She is a super clever dog, who loves too work!  Gunda was also in the show ring, but judges are apparently not very fond of naked newfies..

Lita has a little more coat, and she did great in the show ring!

The results are updated on each of the dogs.
Lita i gruppe bedømmelsen

13/8-2012


A - kullet 2 år i dag!!

Gratulerer så mye alle sammen

5/8-12


Gunda og Arild har vært i Lofoten i 1 uke. De har først vært på LP kurs, og deretter vært i utstillinges-ringen helgen 4-5 august. Arild hadde gledet seg til å debutere i lydighet med flinke damen, men hun fant like godt ut at hun skulle få løpetiden sin, så hun var ikke så veldig velkommen i LP ringen da.. 😙

Resultater fra utstillingen er lagt inn på siden til Gunda.

Har også lagt inn HD/AD resultater på siden til Bjørnar ( Auroranewf`s A Northern Crown). De skal snart flytte til Svalbard for en periode, og jeg ønsker de lykke til. Jeg er sikker på at de kommer til å stortrives der oppe 🙂
  

******************************************************************************

Gunda and Arild has been in Lofoten last week. They has been on a obedience course, and this week end they have also been in the show-ring. Arild had been looking forward to his debut in obedience with  Gunda, but she found that she had to start her maturity, therfor she was not very welcome in obedience ring 😙

- Show results updated on Gunda`s page

I have also added HD / AD results on Bjørnar (Auroranewf `s A Northern Crown).  Hans and Bjørnar will soon move to Svalbard for a period, and I wish them both the best of luck up there. I'm sure they're going to enjoy this experience.Deilige gamlefar Gutte venter på dummie :)

19/7-12


Vi hadde i forrige uke hyggelig besøk av "værflykninger" Anne, Richard og Artig for et par dager. Været viste seg da fra sin beste side her i nord, og vi hadde et par hyggelige kvelder sammen. Også er det utrolig gøy å se hvordan Artig utvikler seg. Nå har jeg akkurat fått vite at flinke gutten Artig har tatt SOR..- GRATULERER så mye! Jeg er så veldig, veldig stolt av dere 🙂Artig 23 mnd. Ble veid til 72,5 kg, så han er begynt å bli stor gutt nå.

Artig tar SOR :)


On picture Auroranewf`s Arctic Sirius "Artig" taking official Swim and Rescue Test, and is now ready for compiting in Water Rescue Triale!!
😀Foto: Anne og Richard

18/6-12Første svømmetur for i år.. Lita henter jo dummyen, men aller helst venter hun på at Gutte skal hente denne, sånn at hun kan ta ifra han når han kommer i land.. Må nok kle på meg våt-drakten og trene opp Lita min 😉

***************************************************************

First swim of the year for my dogs. Lita do fetch the dummy, but she seems to prefere to wait for my Gutte, so she can take it away from him when he comes ashore .. I think I must take with me my wet-suite for training my lovely Lita 😉 Lita venter på land for å stjele dummy fra Gutte ;) Lita waiting for steeling the dummy :)

Weekend/ Helgen 9-10 juni -12
Da har vi hatt en flott og koselig utstillings helg i Tromsø. Været kunne vært bedre på lørdagen, men flott på søndag. Har truffet og pratet med masse kjekke hunde folk som er med på å skape ei flott helg. Gunda og Lita ble vist i unghund klassen. De oppførte seg eksemplarisk som vanlig – og gjorde det over all forventning i ringen! Gutte var med, men kun som psykisk støtte. Han skal vi børste støvet av når han kommer i veteran klasse i oktober! Nå blir det sannsynligvis ikke noe mer aktivitet for vår del før tidligst til høsten.  

God sommer til alle !!!*****************************************


Then we had a nice and cozy exhibition weekend in Tromso. The weather could have been better on Saturday, but was great on Sunday. It`s always nice to meet all nice people that makes a great weekend. No matter how the results becomes.

Gunda and Lita was shown in young dog class. They behaved as usual very nice - and had some fantastic results this weekend! My Gutte was enjoying us, but only as psychological support. He shall we brush the dust off when he comes in the veteran class in October this year 😉  Now it's probably no more activity for us before fall.

Wish you all a fantastic newfy summer !!!
Gunda 22 mnd - BOG 3Lita 22 mnd - BOG 2

7/5-12


Nå på lørdagen fikk Lita en skikkelig sosialiseringstur. Først var vi på ute restaurant og hun fikk møte 3 andre tisper som hun ikke har møtt før. Og etterpå fikk hun kjøre tur i fremmed (liten:) bil og tilbragte resten av kvelden sammen med meg i hjemmet til 3 andre hunder og mange andre trivelige folk. Hun taklet alt på en fin måte, og ingen av hundene viste noen aggresjon. Jeg er veldig glad for den positive fine erfaringen Lita fikk denne gangen også. Hun brukte hele søndagen på å være så sliten som jeg ikke har sett henne før! Hærlige Litamora mi..  😉Lita og Silva på by`n :)

2/5-12

 

Helgen 28-29 april så var Artig i ustillingsringen. Han hørte snakk om at han var påmeldt, så da kunne likegodt det meste av pelsen ramle av.. – men den kommer igjen.  Anne og Artig er et skikkelig radarpar i ringen, jeg er kjempestolt av dere! Har lagt inn helgas resultater på hans side 🙂 


Ellers så flyr dagene. Vi har fremdeles mye snø igjen her i nord – men vi hører tjelden i fjæra og ser ellers tegn til kommende sommer i mellom snøbygene 😉   Gleder meg masse til flere aktiviteter!Anne og Artig. Ikke noe å si på kontakten her nei :)

18/3-12
Da har vi startet årets utstillings-sesong 2012..! Har gledet meg for da skulle 2 av valpene fra mitt første kull vises fram. Gunda og Lita skulle i ilden.. De er nå blitt 19 mnd så det begynner så smått å bli alvor. Lita var meldt på i unghundklasse og Gunda i åpenklasse. Gunda gjorde en flott opptreden sammen med Arild.. de er jo uten tvil et radarpar :)

Begge jentene gjorde det bedre enn hva jeg kunne drømme om.. og i tillegg så hadde jeg superkoselig selskap av Ida i bilen, vi møtte masse trivelige hundefolk, og vi avslutta turen vår med en deilig "Bjerkviking" på tur hjem 😉

Gleder meg til flere sosiale aktiviteter sammen med kjekke folk !

Har oppdatert utstillingsresultater på sidene til Gunda og Lita.


***********************************

Then we have started this year's exhibition season 2012..! I have been  looking forward to this show, because 2 of the puppies from my first litter was entering the ring this week-end.

Gunda and Lita are now 19 months, and it`s beginning to be "serious".

Lita was entering intermediate class and Gunda in the open class. Gunda did a great performance together with Arild..they're clearly a radarpar:)

Both girls got better results and critics
 than I could dream of 😀  I had supernice company of Ida in the car, we met lots of nice dogpeople, and we ended our trip with a delicious "Bjerkviking " ( special hamburger ) on the way home.

 
Has updated show results on the pages of Gunda and Lita . Lita i ringen :)

21/2-12For en uke siden var det 18mnd siden A-kullet ble født, og nå har vi fått HD resultatene på 3 av valpene i kullet, Artig, Lita og Gunda. Og tenk at de fikk A alle tre 😀 Nå har vi så smått våknet fra vinterdvalen og gleder oss til aktiviteter igjen. Har oppdatert resultatene i A-kullet.**************************************************

A week ago it was 18mnths since A-litter was born, and now we have Hip- results on three of the puppies in the litter:  Artig, Lita and Gunda. All three got an A 😀 I am very glad about this fantastic result!


Gutte slapper av ute :)

11/1-12


Har lagt inn noen bilder på Artig (Artic Sirius ) som er tatt av Andrea Nicolaysen.

Tusen takk for de flotte bildene
🙂Artig og Andrea. Foto: Anne Nicolaysen

31/11-11Ja da har vi plutselig vært litt aktiv igjen. Jeg og Lita dro nedover til Norsk Vinnerutstilling/ Dogs4All i Lillestrøm. Etter mye forsinkelser og kanselleringer av fly på fredagen, så kom vi oss seint avgårde fra Tromsø. Var så heldig å bli hentet av Richard på Gardermoen - tusen, tusen takk for det :)

Lita og meg har hatt ei super helg på Stavsjø sammen med Richard, Anne, Andrea og Artig... superkjekke folk. Tusen takk for gjestfriheten !!!

Så var det så gøy å se Artig igjen. Virkelig en stor nuffe - så det blir spennende å se hvordan han utvikler seg videre!

Denne helgen har Lita virkelig fått sosialisering på høyt nivå. Flyplass, flytur i liten flykasse, masse folk og bråk, rulletrapper, heis, sprinkeltrapper, rulledører, fremmede biler, utstillingshall osv.... Men hun har taklet alt dette nye på strak labb, uten noe tegn på usikkerhet - jeg er så stolt av henne!! I tillegg så vant hun juniorklasse tispe på denne utstillingen og har fått sin første tittel:
NJV-11🙂

Men nå blir det ikke noe mere aktiviteter før til neste år.

Nå skal vi bare kose oss og nyte førjulstiden.

Ønsker alle dere som stikker innom her ei fin førjulstid 😀

Har oppdatert resultater på Lita sin side.

***************************************

Weekend 25-27 november - me and "Lita"went by plain to the Norwegian Winner Show/ Dogs4all in Lillestrøm. 

We had a super weekend at Stavsjø with Richard, Anne, Andrea and "Artig" ... - they all are really nice! Thank you all so much for your hospitality! Artig is a big Newf- and it will be interesting to see how he develops!

This weekend "Lita"really been socializing at a high level. Airport, flight in small cave,lots of people and noise, escalators, elevators, funny stears, rollerdoors, exhibition hall etc....But she has coped with all this new without any signs of insecurity - I'm so proud of her! In addition, she won the Juniorclass bitch in this show, and received her first title
NJV-11😀

But now there will bee no more activity with my dogs until next year.

Now we  will enjoy family and Christmas-time.

And I wish all of you who stop by here a nice pre-Christmas 🙂


Artig og Anne :)

28/9-11


28/9-11
Etter 14 dager i syden - så er jeg tilbake til hverdagen igjen. Godt med ferie, men deilig å komme hjem igjen. Lita har  da vært sammen med Arild, Gunda og Marco, og Gutte har vært hjemme sammen med Wictor og Jonas.

Artig sine AA resultater er nå avlest - og lagt inn på hans side.

Gleder meg til å nyte høsten sammen med familien og hundene.Lita lurer på om ikke den ballen skal kastes snart ??

30/8-11

 

Da har vi fått gjennomført helgens 3 utstillinger – og det ble siste for oss i år. Det har vært 3 trivelige utstillinger med flotte tilbakemeldinger fra dommere, og kjekke positive mennesker. Været kunne gjerne vist seg fra en bedre side, siden vi har hatt oppholdsvær over lang tid, og 1 time før spesialen på fredag, så begynte det å regne.. og regne, og regne.. Lørdagen var OK, men på søndagen da ble vi skikkelig blaut igjen.

 

Gutte ble kun stillet på NNK spesialen, men Gunda og Lita fikk med seg alle 3 utstillinger i helgen. Bjørnar og Hans debuterte i ringe for første gang på fredagen. Jeg synes Hans er helt utrolig tøff som tar steget og stiller hund enda han aldri har vært på utstilling noensinne. Og når man har juniorhann så er man jo først i ringen i tillegg.. – så det var ingen mulighet til å se hvordan andre gjorde det heller.. men Hans gjorde en fantastisk jobb, selv om Bjørnar ikke helt ville stå i ro.. Og han fikk strålende kritikker av dommeren.

 

Jeg gleder meg til å ta en liten pause fra utstillinger. Gutte skal få lov til å savne dette ”fesjået”, og Lita skal få gro kroppen sin – og så skal vi ha litt utstillingstrening.

 

Har lagt inn AD resultater på Gunda og Lita.Gunda har overtatt regnjakken og matfar Arild sitter å blir blaut.. :)
Foto: Ida Falkensten

24/8-11


Litt nyheter igjen. Artig var forrige helg å prøvde seg på vann-momentene. Og det var stolte eiere Anne og Richard som ringte og fortalte om en hund som gjorde allt riktig - selv om han ikke hadde øvd! Jeg er stolt av dere :)

Lita er flyttet tilbake til oss - og det er vi alle sammen svært glad for. Jeg har stor respekt for Kristine m/fam som tok dette vanskelige valget. Kommende helg blir det utstilling igjen - siste for vår del for i år. Det blir trivelig å treffe alle kjekke folkene igjen. Ellers så nyter vi godvær og fine turer. Skal oppdatere over helgen med resultater.  Artig henter båten :)

13/8-11

 

Første kullet fra meg har i dag feiret sin 1-års dag. Gratulerer så mye til dere alle sammen 🙂

 

Jeg har siden sist måtte ta den tunge avgjørelsen om å la Jenta mi få slippe. Hun ødela korsbåndet på den andre foten før den først opererte var blitt helt frisk. Så nå er det bare Gutte som er her sammen med oss. Det er veldig, veldig tomt.

 

Når det gjelder aktiviteter så er planen at vi skal på utstillingen i Tromsø om ca 3uker – gleder meg til det. Og til uken skal jeg klippe Bjørnar som har flyttet fra Bergen til Tromsø. Jeg gleder meg til å treffe han og Hans igjen.

 Bjørnar 12mnd nyklippet :)

9/6-11


Nå har vi plutselig fått sommer i nord 😎 Og i dag er det akkurat 6 uker siden operasjonen til Jenta - så nå har vi vært å svømt i sjøen.. nå er hun blitt så god i foten at vi begynner forsiktig opptrening igjen. Jeg er sikker på at om en hun kunnet smile - så hadde hun glist fra øre-øre.. !! Og Gutte som hater varme, han var ikke vanskelig å be om å gå uti de 4 varmegraderne i fjorden.. HÆRLIG!!Hærlig med sommer i nord - jenta henter dummien :)

7/6-11

 

Da har det skjedd ganske mye siden siste oppdateringer.

 

Siste mnd har jeg på verst tenkelige måte fått erfare den harde siden av å være oppdretter. Lotta er dessverre ikke mer. Et stort tap først og fremst for Ida og Tor Morten som alt for tidlig har mistet hunden som de var så uendelig glad i.

 

Så har vi vært på utstilling med noen av”valpene” som har debutert i junior klasse i en alder av 9,5mnd. Først var vi i Tromsø, og deretter kjørte vi nedover til Morokulien med Gunda og Lita. Der møtte vi Artig som også var påmeldt alle 3 utstillinger. Artig var blitt en STOR hannhund med en like stor personlighet. Ustillingsresultater er oppdatert på hver enkelt. 

 

Det er også kommet til en ny hund til Auroranewf. Hun heter Bella til daglig og skal bo hos Ida og Tor-Morten i Malangen. Det er jeg veldig, veldig glad for. Bella har fått egen side – mer info og bilder kommer!

 

Flere bilder og info fra Morokulien kommer etter hvert !"Lita" 9,5mnd - her på Morokulien. Hun har på 5 utstillinger tatt 2 Cert og 5 CK :)

11/4-11

 

Da har jeg fått svar på hvorfor lille Jenta mi ikke ville stå i ro for meg på utstillingen i Harstad, og ellers har virket tung bak når vi har vært på tur. Hun har nemlig nettopp fått konstatert korsbåndskade – og har nok gått lenge med dette stakkars. Så nå blir det operasjon. Jeg krysser alt jeg har for at det går bra fremover med henne, slik at foten blir helt bra. Det er nemlig veldig mye futt & fart i henne på tross av hva som feiler.

 Mamma Jenta og Lotta 7,5mnd på bading sammen i Malangen :)
Foto: Ida Falkensten

22/3-11

 

I dag er Jenta mi 3 år –  gratulerer lille gulldukka mi 😘

 

Og i helgen som var, da startet ustillings sesongen 2011 for oss.

 

Vi var i Harstad og var så heldig å få overnatte hos Kristine m/familie. Det er de som har ”Lita”.

 

Vi kjørte sammen med Ida og Lotta. En flott sosialiseringstur for både Lotta, Lexie, Lita og Gunda som alle var innom utstillingshallen denne helga. Supert at dere tok turen for hundene sin del, for det er jo ingen valpe utstillinger for disse. Alle taklet alle nye inntrykk på en flott måte – herlig!!!

 

Det ble dessverre ingen bilder av jente valpene samlet slik jeg hadde ønsket, for været ute var helt forferdelig med horisontalt regn hele søndagen, og utstillingshallen var ikke noe god å ta bilder i..

 

Når det gjelder utstillingen så har nok Jenta mi litt for mye på beina enda, og ville heller ikke stå i ro for meg, men resultatene på søndagen må vi jo si oss fornøyd med allikevel.

 

Takk til alle dere som gjorde helga super!!

 

Lagt inn resultatene på hver av hundene.Gutte blir sjekket av dommer Nina Karlsdotter i gruppefinalen.

13/3-11


Ja da har plutselig Artig vært på valpe-utstilling igjen - han var på NKK sin uoffesielle utstilling for valper utenfor Hamar... Resultatene står under Arctic Sirius. Ellers så gleder vi oss til neste helg - for å dra på tur og å treffe "Lita" i Harstad 😀

22/2-11


Det har ikke skjedd så veldig mye nytt hos oss.. - men vi har vært på Sjøtun og hilset på Munter`n og på "lille" Lexie. Deilig å se hvordan Munter trives og Lexie vokser. Jeg får stadig inn bilder av valpene - og har nå lagt inn flere. Ellers så nyter vi lysere dager og bare leker og koser oss sammen.Bjørnar og Marit

6/2-11

 

6/2-11

Nå har jeg fått sett litt mer til noen av valpene siste par uker. Siste helg i januar var Anne og Richard på snar visitt i Tromsø. Artig fikk da sin første fly tur – en utfordring han tok på strak labb. Og denne uken har Gunda og Lotta vært innom på besøk samtidig. Da fikk søstrene ”brynet” seg på hverandre igjen J  Det er så gøy å se hvordan de utvikler seg og for noen flotte personligheter de er blitt!

 

Nå i helgen har Artig vært i ringen på nytt. I går 5/2 ble han nr 2 i klassen 4-6mnd, og i dag ble han BIR valp igjen – og ble også BIG 4.. !!  Kjempe masse gratulasjoner til Anne og Richard !! Kjempegøy å være fersk oppdretter når det går slik!!  

 

Jeg har også fått litt ferske bilder av Lita i Harstad!

Det er supert å få tilbakemeldinger om vektøkning og  hverdagslige hendelser. 
 

Har nå lagt inn litt nye bilder på flere av valpene.

 

Ellers så gleder vi oss over at sola skinner igjen – og vi snart starter med aktiviteter med hundene her hjemme igjen JAuroranewf`s Antares "Lita" som bor i HarstadLotta og Gunda 5,5mnd

30/12-10

 

I går var først valpen fra Auroranewf i ringen. Artig 4,5mnd debuterte på Letohallen 29/12. Og der ble han BIR valp med strålende kritikker. Det var 3 nuffevalper som møtte. Det resultatet er jeg kjempestolt av, og sender mange gratulasjoner til Anne og Richard for en stålende jobb J

 

På tirsdagen 27/12 hadde jeg  besøk av ”Bjørnar” og ”Gunda” samtidig. Bjørnar er på juleferie i Tromsø, og har reist med fly for første gang – og det gikk bare fint. Det er virkelig gøy å se hvordan de har utviklet seg siden de flyttet herfra. Bjørnar er i overkant av 30kg nå, og Gunda noe lettere. Tilbakemeldingene fra valpekjøpere er at valpene er veldig trygge. De er også ganske aktive - noe jeg ser på som et sunnhetstegn.

 

Har nå lagt inn noen nye bilder av flere av valpene.

 

Jeg ønsker alle sammen et GODT NYTT ÅR – håper vi sees i 2011 !!Artig 3,5mnd

9/11-10


Jeg legger stadig inn litt bilder av valpene. Det er så spennende å se hvor mye de forandrer seg. Ida og Lotta har vært innom, og i dag var Arild, Marco og Gunda innom.

*******************

I fill in with new pictures on the puppies. It is very exiting to see how they are developing.Lotta, Jenta og Gutte
Foto: Ida Falkensten

1/11-10


Da har jeg lagt inn nye bilder på noen av valpene. Det er så supert å høre at det går bra med dere alle og at alle trives sammen med sitt nye familiemedlem.

19/10-10

 

Helgen 16-17/10 var det siste utstilling i Tromsø for i år – og siste for i år for vår del også J

Ei koselig helg med masse kjente og god prat. Det var kun Gutte som var akutell å vise i helgen, men jeg brukte mye tid på å  bestemme meg for om han skulle vises denne helga. For 7 uker siden fikk han nemlig for 3 gang i livet påvist revskabb. Så verken pels eller kondisjon var slik jeg kunne ønsket – men tilslutt bestemte jeg meg for å ta han med. Han hadde faktisk lyst til å være med, og lyst til å vise seg..  J 

 

Det har vært et rolig utstillings år for vår del med få utstillinger, men vi får forhåpentligvis komme sterkere tilbake neste år.

 

Resultater fra helgen finnes under Gutte – resultater.


***************************

The week-end 16-17 october where the last exebition week-end here in the north. Only Gutte was showed. This was the last show-weekend for us for this year. There has not been so many shows in 2010 for many reasons, but we hope to be stronger back in 2011 :) 

Results from the week-end on Gutte`s shows page.

 Results on Guttes page. 

 

13/10-10

 

I helgen som var reiste valpene, bortsett fra frøken ”rosa”  til sine nye hjem. Hun skal bli sammen med oss over neste helg før hun skal til Andørja for å bo sammen med Arild og Marco. Hun er valpen som jeg er medeier i.

 

Noen har reist med fly, andre har kjørt noen timer og noen ikke så langt. Men tilbakemeldingene er at alle valpene virker trygge og fine i den nye hverdagen. Selv de som har reist med fly har tatt det hele med stor ro og det er jo fantastsk å høre J

 

Jeg gleder meg veldig til å følge alle sammen videre i livet, og å få bli enda bedre kjent med de fantastiske valpekjøperne jeg har vært så heldig å få.  

 

Det er tom og rart å ikke ha valpene løpende rundt, men samtidig litt godt. Nå skal jeg prøve å ta igjen litt tid med Jenta og Gutte og få en ”normal” hverdag igjen. Det å ha valpekull har tatt utrolig mye tid, men jeg føler virkelig at jeg er blitt en erfaring rikere.Artig i sitt nye hjem :)

Photo: Amy Kippernes

7/10-10


I dag er min kjære gode snille helt enestående lille "Gutteplutte" 6 år.. Som tiden flyr.. !!!

Ellers så var vi på tirsdag 5/10 hos veterinæren med alle valpene. De fikk en grundig helsesjekk og ble ID merket. Alle valpene var sunne og friske - og det ble ingen anmerkninger på noen.. ;)) Herlig!!! Jeg hadde med kamera og tok mange flotte bilder av de flinke valpene mine, men klarte å slette alle bildene i går før de ble overført min PC.. ;((

I dag er det et skikkelig ruskevær ute - så valpene må jo være inne. Akkurat nå er det "fred på jord", men for en liten tid tilbake var det action i stua.. med valper som tisser og bæsjer overallt - og som biter og løper etter en liten Jonas som allerede er trett etter dagen i barnehagen.. Akkurat da det stod på som verst, så kjente jeg at det blir litt godt når valpene er blitt godt integrert i sine nye hjem.. ;)

Den første flytter allerede i morgen..  - jeg er spent på hvordan det blir å sende avgårde nurket, for jeg er blitt så veldig glad i de alle :)))

Gutte 6 år i dag!!!

1/10-10


Da er valpene blitt 7 uker. De er i dag veid fra 7.4 - 9.0 kilo.. guttene "drar" nå litt ifra jentene ;) Vi skal ha veterinær-besiktelse av gjengen på tirsdag 5/10-10 og det blir jo spennende.

Jeg har lagt inn Kennel-navnene på hver enkelt valp også nå.

I dag var Lammy på besøk - og vi fikk tatt nye bilder av de små, som er lagt inn på sidene til hver enkelt. Tuuuusen takk for hjelpen Lammy ;))

Jeg jobber med sosialisering, pelsstell og bilkjøring. De treffer "fremmede" folk stort sett hver dag - så det går supert. Jenta har også endret adferd i sin oppdragelse av sine barn. I går fikk valpene kjøttbein, men de fant Jenta ut at hun skulle spise. Hun lå og spiste og knurret/ rynket nese hver gang en valp nærmet seg.. og de var virkelig livredde.. hehe.... ;))

Det er herlig å studere utviklingen som virkelig går i full fart.7 uker

29/9-10


Da har jeg lagt inn noen bilder på hver enkelt valp - og på valper. Får komme tilbake med bilder som er noe bedre etterhvert ;)

Alle valpene viser nå at de er veeeeldig glade i folk. Når det er besøk til valpene - så løper de logrende imot med alle sammen. Fra å være noen koseklumper - så er de nå blitt til noen bitende, hylende og dritende små monster... Men veldig deilige er de..
 😋

27/9-10


Hjelp som tiden flyr!!

Fredagen som var ble valpene 6 uker. De var da veid fra 6.0 - 7.2 kilo så de er ganske jevne i størrelse.

Siste tiden har det regnet og regnet... - så noen gode blider er det dessverre ikke blitt på 6- ukers dagen. Hege var så snill å komme innom i dag for å hjelpe med det i dag, men det ble ikke noen særlig gode bilder siden vi tok disse innendørs.. Men takk uansett Hege :) Skal se om jeg får jobbet litt med noen av bildene - så skal jeg legge disse ut når jeg får litt tid. Håper på et lite avbrekk i regnet og litt hjelp - så kommer flere bilder av valpene.

I helgen har vi hatt masse besøk av både kommende valpekjøpere og andre som har lyst til å hilse på. Det går i ett med kaffekoking og småprat - men det er bare koselig.


18/9-10

 

I går ble valpene 5 uker. De veier nå fra 4.4 – 5.5 kilo.. – de er blitt noen skikkelige ”rusker”.

 

I dag har de fått sitt første bad – og var ikke helt sikker på hva de skulle synes om det!? Noen hylte som om siste dag var kommet, og andre tok det hele med fatning.

 

Nå får de fast 4 måltider med mat. Jenta gir de fremdeles melk. Når hun får sine daglige vom biter - så bruker hun å bære inn til valpene - og i dag kastet hun opp mat til de små. Jeg er så imponert over henne - hun er en helt fantastisk hundemamma. Hun har aldri vært sint på valpene selv om de til tider "plager" henne ganske mye..

Rart å tenke på at det kun er 3 uker igjen til valpene skal reise herfra – tiden har gått så utrolig fort.

 

Nå er det virkelig blitt fart på dem.. De knurrer og leker og er så slemme mot hverandre at jeg nesten får lyst til å blande meg inn ;)

 

Vi har daglig besøk av barn og voksne – og alle valpene virker trygge og glade i folk. De logrer glade og løper imot alle.

 

Skal prøve å få tatt flere bilder av deilig-klumpene i morgen når jeg får litt hjelp.


11/9-10


I går var valpene 4 uker. De veier mellom 3,0 - 3,5 kilo. Har sakte tilvennet de å være litt ute - vi har jo hatt et fantastisk vær siste dager. Først på verandan, og i dag har de vært i hundegården. Det taklet de flott - og ble ganske så tøff etterhvert.

Har tatt nye bilder av de små - Tusen takk for hjelpen Hege ;)) Hadde ikke trodd det skulle gå så bra å lage oppstillingsbilder av så små valper, du er kjempeflink🙃

Nå spiser de 4 måltider pr dag - og Jenta har tydeligvis startet sin egen avvenning på ammingen. De har fått tenner, og jeg kan se at hun blir sår stakkar.. 

Jeg koser meg veldig med å studere de alle med sine personligheter. Kan sitte i timesvis å kikke på de uten å bli lei.. 😘

3/9-10


I dag er valpene faktisk blitt hele 3 uker. De utvikler seg virkelig fort nå ! De er blitt mere våken, leker med hverandre og kommer imot meg og logrer. Tennene er kommet, og jeg holder nå på med å introdusere fast føde, og de har også fått den første ormekuren. I dag har jeg hatt koselig besøk av Grethe som hjalp til med å ta bilder - takk!!  Også har vi hatt besøk av  valpekjøpere som hilser på...  Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med dere 😉

29/8-10


Har  i dag hatt koselig besøk som kikket på valpene som er blitt 16dager :) Fått tatt nye bilder - og lagt inn på sidene til hver valp.

28/8-10


I går var valpene 2 uker - og tiden flyr! Alle sammen vokser og utvikler seg slik de skal. Største valpen er nå passert 1800g, og de andre ligger jevnt på litt over 1500g. Nå har de begynt å vise interesse for hverandre og lekesloss. Tennene er også begynt å bryte igjennnom.  Jeg skal få tatt nye bilder i morgen og legge inn.  

24/8-10


Nå er valpene blitt 11 dager gamle og de vokser og trives. Øynene er begynt å åpne seg, og det er blitt mere liv i valpekassen nå. Har tatt noen bilder i dag og lagt inn på hver enkelt valp, men det var ikke alle som var like opplagte til fotografen ;)  Får prøve igjen en annen dag.Se så flink :)

20/8-10


Nå er valpene blitt 1 uke. De vokser så det knaker :) De er ganske jevne med vekt i dag på litt over 1100gram, bortsett fra en som har passert 1400gram i dag. De har allerede begynt å gå på ganske stive bein, og viser enda mere av sin personlighet. Det er helt fantastisk å følge de små. Gleder meg til videre utvikling. Jenta mi er fremdeles ei fantastisk mamma, med nok melk til de små, og hun er veldig forsiktig når hun er rundt valpene sine. Jeg nyyyyter dagene :)

*********************************************************************

Today the puppyes are 1 week. They are really growing fast and putting on good weight.. now they are between 1100 g - 1400 g. And beginning to show their personality ;) Jenta is a fantastic mum. I am enjoying to see  the puppys growing ;)Sover søtt :) Sleeping beauties :)

15/8-10


Nå har jeg laget egen billedbok på hver valp. Skal se om jeg lager forbedringer etterhvert, men ammetåka har tatt meg - så kreativiteten er ikke helt på topp. Alt går bra med mor og barn. Jenta er en omsorgsfull mor, så det ser ut som at hun gjør det enkelt for meg. Krysser fingrene for at det fortsetter!!

Alle valpene virker veldig fornøyd - og samtlige har øket sin fødselsvekt. Den største er nå passert 900 gram.Alle samlet 1 dag gammel.

14/8-10


Nå er valpene kommet. Store og livskraftige valper :)) Jeg kommer tilbake med mere informasjon etterhvert! Jeg er overlykkelig 🙂

6/8-10 Ventetiden.....

 

Nå går dagene bare til å vente, tiden flyr jo som vanlig, men samtidig skulle den gått litt fortere for å få svar på alle spørsmålene man har. 

Det er nå 10 dager til terminen til Jenta og hun er begynt å bli ganske stor  – så det er ikke tvil om hva hun har i vente. Jeg har siste dager kjent valpene sparke i magen hennes og jeg blir helt rørt J

 

Hun er blitt veldig rolig, og vil sove og spise mye. Hun vil aldeles ikke ha noe av at Gutte inviterer til lek. Han har stakkars prøvd et par ganger, men da får hun ”ugh-ugh” sveis på hele ryggen, og vandrer mot han og rundt med stive bein og lang hals mens hun stirrer på han.. -  så DET tør han ikke å prøve på igjen ;)

 

Nesten alt er klart på hunderommet – så vi bare venter, og venter.. .

 

Terminen er 16 august – krysser fingrene for at alt går bra med Jenta, fødselen og valpene J

Oppdatering kommer så snart det kommer noe nytt!

God sommer videre til alle dere som titter innom :)

 

13/7-10


Da har jeg vært på ultralyd med Jenta mi.. - og der så vi valper ;)
Krysser fingrene for at alt går bra de neste ukene - og ca 15 august håper vi på valper hos oss :))

*******************************

Today we have been on ultrasound with Jenta - and we saw several puppys :)
Keeping fingers crossed for comming weeks - and are ready for puppys around midle of august :)

12/7-10


Da har Arild og jeg på nytt vært en "snartur" sammen. Denne gangen dro vi over grensen til Sverige / Gallevare for å stille Marco og Jenta. Denne gangen kjørte vi kun 51 mil hver vei.. ;) Marco fikk en flott kritikk i veteranklassen, og Jenta gjorde rent bord i tispeklassen. Hun viste seg så flott denne gangen. Nå håper vi på en lengere pause for Jenta sin del. Vi skal på ultralyd i morgen - så da får vi se om det er noe dær..

Oppdatert utstillingsresultater på Jenta

*******************************************

This weekend we went to an International show in Sweden/ Gallevare. "Jenta" got greate results! Tomorrow we are going on ultrasound on Jenta - and i am quite exited ;) 

Have updated show results on "Jenta"

 Newfdog I Want Love "Jenta"

Trondheim 3-4 juli 2010


Da har vi vært i Trondheim en snartur.. Torsdagen dro vi; Arild og Marco, Gutte, Jenta og jeg. Campingvognen på slep - og ca 2400 km å se fram til. Dagmar ble hjemme sammen med Jonas og Wictor. På lørdagen stillte vi på NKK - og søndagen på spesialen. Jeg har kun vist fram Jenta mi denne helgen siden Gutte ikke er i noe særlig kondisjon etter 3 løpetider siste 2 måneder. Han får legge på seg litt før jeg viser han fram igjen.. Det har vært en kjempekoselig helg, med masse kjente fjes, og super stemning.. Takk til alle blide ansikter og til Arild som supert reisefølge i helga..

Har mottatt en del OK bilder fra turen - og skal legge inn noen av disse etterhvert !

Har oppdatert på resultater på Jenta.

**************************

We have been in Trondheim weekend 3-4 july. International show on saturday, and newfy special on sunday. After driving all 2400 kilometers we almost closed Jenta`s norwegian championship... It has been a nice week end with a lot of good weather and nice people.. ;) Looking foreward to next trip..

Have recieved some good pictures from this trip, and will soon come back with this ;)

Updated show results on Jenta

19/6-10


Ja, da har det skjedd mye på kort tid. Det viste seg at Jenta mi ikke hadde løpetid når hun ble inseminert med Pascalino. Helligdager og div.. stoppet oss fra å finne dett ut på siste blodprøve.. ;( 

Vi skjønte 3uker etterpå at Jenta holdt på med ny løpetid, og tilfeldighetene det slik at det ikke var mulig å få en ny "pakke" sendt fra Frankrike i full fart :(

Jeg hadde tenkt å gi opp mine valpeplaner for i år, men så ble jeg tipset om en vakker og frisk hund - med en stamtavle som jeg virkelig liker, og som faktisk befinner seg i Bergen/ Norge!  Må bare takke så mye til Irene og Johnny på Ferryland for fantastisk innsats for å få denne muligheten ;)

Så nå håper vi på valper allikevel da, men 6 uker senere enn hva vi forventet i første omgang. Jenta er nå paret – og valper forventes igjen i midten av august.

For mer informasjon – se kull

Ellers så går dagene fort. Jeg koser meg med Gutte, Dagmar og Jenta i hverdagen. Dagmar skal snart reise hjem til Danmark igjen.. Jeg er blitt veldig glad i denne gode, blide tispen.. og håper virkelig at hun får valper i fremtiden....  :)***********************************************************************************

A lot of news has happend last weeks. It seems that my Jenta was not pregnant with Pascalino - she has startet a new breeding season. I was going too use the same boy, but a lot of convenience did stop these plans. I was going to give up my puppy plans for this year, but then i got a tip of a good fresh and beautiful  male with one interesting pedigree that i really like -  and he is in Bergen/ Norway :))  My big thanks to Irene and Johnny at Kennel Ferryland for big help ;)

For more information - look at Litter.

My Jenta is now mated and puppies are expected in about 8 weeks.

Look at puppy plans

31/5-10

Helgen 28-30/5-10
Da har vi hatt nok en helg med hundene i fokus. Pga 2 løpetider etter hverandre, har ikke Gutte hatt den helt store matlysten – og har tapt noen kilo, og er ikke særlig kondisjon. Men, siden det var vår årlige Nuffe-spesial så meldte jeg på allikevel. Siden jeg nå håper på at Jenta mi er drektig, så blir ikke hun stillet… - så da ble det Dagmar som ble pusset og fixet. Det syntes hun var deilig :) Hun trivdes godt i ringen og viste seg kjempegodt. Hun endte opp som beste tispe med Cert og BIM. Gøy!!! Gutte ble beste hannhund BIR og BIS..

Ellers så var det jo utstillinger både på lørdag og søndag også, og for første gang på mange år var jeg ikke dær med mine hunder.. Men jeg fikk vist andre sine hunder – og det var jo også gøy..

Gutte sin sønn Ajax fikk 2 cert i helga, og avsluttet på søndag med å bli BIR…. !! Gratulerer så mye Elin.. J Og Mira er litt uten pels, men fikk 2BTK m/CK, og 3BTK m/CK , og søster Arina fikk også 1premier og 4BTK m/CK. Inger og Mira var hos oss fra torsdag til søndag – kooooselig !!

***********************************************************************

Weekend 28-30/5-10
On friday 28/5 I was on the yearly Newfy special show in Tromsø. I was showing Gutte and Dagmar this day - and what a fantastic result.. ; Gutte went BOB and BIS, and Dagmar went BOS with CAC.

Also Guttes offspring got som nice results this weekend. "Ajax" went 2best male with CAC on the newfy special, and on sunday he went BOB and got another CAC. "Mira" and "Arina" both was placed in best bitc classes and got CK.BOS Newfland`s Kawasaki - BOB Ch Toppoloppo`s Herr Gutte

21/5-10

Da har jeg vært på ultralyd med Dagmar – og der var dessverre ingen valper å se.. Jeg synes jeg var veldig leit, for jeg har god tro på den kombinasjonen, så vi får se hva vi gjør videre i den saken.

Dagmar virker for øvrig knakende likegyldig til akkurat det - bare hun får løpe i skogen, lete etter pølsebiter, og vandre opp og ned bekken. Hærlige Dagmar ;))

Vi får se hva framtiden bringer med valpekull hos Auroranewf for i år. Vi skal på ultralyd med Jenta om ca 10 dager. Imellomtiden nyter vi våren, og ser at det spirer og gror..

********************************

Now we have been on ultrasound with Dagmar, and am sorry to find out that there was no puppys to see.. ;( 

Dagmar just don`t care, she just loves to run in the norwegian-woods, and try to find the goodies I try to hide for here.. ;)

Now we are just enjoying the spring , and hope for better results for the next ultrasound on "Jenta"..


Helgen / Weekend 24-25/4-10

Nå har vi vært og hilset litt på våren sør i landet vårt.  Etter jobb på torsdagen dro vi av gårde til Oslo / Slemmestad;  Gutte og Jenta, Inger og Mira og meg.  Dagmar har vært hjemme og slappet av sammen med  Jonas og Wictor. Etter ca 170 mil en vei, så var vi framme på fredags kveld hvor vi skulle bo. Leiligheten var knaillfin! Lørdagen hadde NNK hovedstyret utstilling og det var påmeldt 64 voksne hunder. Søndagen var det NNK Oslo / Akershus og da var det 60 voksne påmeldt. Begge hundene mine hadde (selvfølgelig !!! )  røytet godt før denne helga, men vi var veldig innstillt på å bare ha ei koselig jentehelg med avkobling fra hverdagens rutiner. Men vi fikk mye mer enn hva man kunne tøre å forvente denne helgen!! – se resultater !  

Men først og fremst har jeg hatt det kjempekoselig sammen med Inger hver eneste 340 mil vi har kjørt t/r. Utstillingen var også full av koselige folk, og bar preg av god stemning og flott gjennomføring begge dagene. Alle hundene våre har oppført seg eksemplarisk !! Det var deilig på mandagen å endelig komme hjem til familien og til Dagmar som ble veldig glad for å se oss :)

 Jeg satser jeg på at dette ble siste utstillingen i år for Jenta, og at det kommer valper både på Dagmar og Jenta etter hvert J

Har oppdatert resultater på Gutte og Jenta.

********************************************

Last weekend we has been in Oslo/ Slemmestad at the Newfs special show, saturday and sunday. Saturday with 64 newf`s entered, and sunday with 60 entered newf`s. We have been driving about 3400 kilometers to bee on this shows - madness..., but we have had some fantastic 2 days with nice people!!! Both my dogs has lost a lot of coat last weeks, so i did not have any high hopes about the results, but it went better than i would deare to dream about :) It was very, very good to be home again on monday evening... My family and specially Dagmar was very glad to see us :)  

Show results on Gutte and Jenta has been updated. This will probably be the last show this year for Jenta. Hope for some some wonderful pups from here in June :)

12/4-10


12/4-10
Jeg har vært så heldig å få låne en flott dansk tispe for å ha et kull med Gutte. Newfland`s Kawasaki eller Dagmar som hun heter til daglig, har vært sammen med oss i snart 14 dager nå, og hun har funnet seg godt tilrette fra første dag :) Hundene har paret nå, og vi forventer første kull ca 14 juni. Jeg har oppdatert kull siden med informasjon.

Ellers så tiner sneen i full fart nå - og det er vel ikke tvil om hvilken årstid vi går i møte - hærlig med våren..!

*****************************

I have been so lucky have a wonderful danish bitch - Newfland`s Kawasaki "Dagmar" home with me to hopefully have a litter with Gutte. The dogs has already had a romance, and this puppies are expected around 14 june -10. More info at the litter page!

God Påske / Happy Easter :))


28/3-10
Heia alle.
Da er nok Påsken begynt for enkelte. I dag har vi hatt start på snescooteren til Guttes store glede ( det eneste som får han til å miste fatningen.. :) . Jenta var ikke helt sikker på hva hun skulle mene om galskapen. Vi skal lage sneborg i skogen, og håper på fine utedager når Påsken starter for oss. Jeg har børstet bort veeeldig mye av Jenta i dag, så da er det nok ikke lenger til løpetiden starter. Ønsker dere alle ei GOD PÅSKE :))

**********************************

Soon the easter begins. Today we started the old snow-mobil and that is the only thing that makes Gutte crazy.. :) Jenta was not sure of what to mean about this madness.. :) Today i have removed almost half of the coat on Jenta, so that maybe the breeding season is beginning very soon?!

We wish you all a HAPPY EASTER :)))

Jenta 2 years / 2 år !!!


22/3-10

Tenk.. ; I dag er Jenta mi 2 - år..- så fort tiden går !!! Hun er virkelig min lille solstråle.  Vi har feiret med pølse..

Vi var i Harstad på søndagen og endelig startet utstillings-sesongen - 5 mnd siden sist vi var i ringen. Det var en kjempekoselig utstilling - masse godt humør slik det skal være. Har lagt inn nye resultater under Gutte og Jenta. Nye bilder er lagt inn under Show photos. Jeg gleder meg villt til neste utstillingstur.

********************************

Today is my Jentas 2 years birthday. I enjoy seeing here developing. She is really my little sunshine.

Yesterday we went on the first show in 5 mnth`s. It was very good feeling to be back in the ring - and to meet all the nice people around. I am looking foreward to the nexst show. New show results in on my Guttes and Jentas pages.

25/2-10

 

I dag har jeg hundene med på jobb. Jenta blir hentet av Arild og Marco i dag for å kjøre til Andørja  – og når arbeidsdagen er over, så kjører jeg med Gutte direkte til Storslett, til Inger, Mira & co.  

 

For på lørdagen drar vi til Gran Canaria for 14dagers ferie. Blir litt godt å komme seg bort litt til sol og varme, men samtidig så er det helt rart å ikke ha hundene sammen med seg daglig. Men jeg vet at de begge kommer til å storkose seg sammen med folk og dyr.

 

Når vi kommer hjem igjen – så er det bare ei lita uke, så starter vi utstilling sesongen vår, det gleder jeg meg veldig til… J

5/2- 10


Da har jeg oppdatert siden for valpeplaner. Jeg gleder meg veldig til å forhåpentligvis få valper i løpet av neste måneder. Spennende ! Det har gått med mye tid foran data for å finne det som jeg har tro på skal bli en bra hannhund for Jenta mi. Jeg er veldig glad for å få bruke denne franske sjarmøren på jenta.
Ellers så flyr dagene. Vi har jo ikke vært på utstillinger siden oktober og skal ikke stille i ringen igjen før sist i mars. Godt med pause, men det blir jo gøy å stille igjen :)

********************************************************************************************************

I have updated puppyplans today. I am very much looking foreward for hopefully having puppys this spring, and I have greate believ in this pedigree. I am very glad for the uppertunity for using this male :) Thank you Kennel Rose Wanted !!

We have not been on any shows since oktober-09, and will not enter the ring before march-10. After this long breake i am looking foreward to enter the ring again :)Pascalino

Photo: Thierry & Isabelle Lecomte

10/12-09

10/12-09

Dagene går nå i full fart til juleforberedelser. Vi har hatt et fantastisk vær siste tid, så jeg og hundene har hatt mange flotte turer. Siste 14 dager har det også vært godt sparkeføre, så hundene har fått seg gode turer i godt trav. Vi har ikke vært på hundetreninger siste 3 uker, men får ta igjen det sosiale med hundene etter jul når dagene blir litt lysere. Vi ønsker dere alle ei fin førjulstid J

24-25/10-09

Siste utstillingshelgen for i år for vår del er nå over. Har vært på 3stk ustillinger i Tromsø i helgen. Først THK og NNK spesialen på lørdagen, deretter NKK Int. på søndagen. Gutte klarte å røyte seg HELT naken før denne helga.. Jenta røytet også, men som den fine Jenta hun er, så er hun såpass beskjeden slik at hun beholdt noe pels på.... ;) Har hatt ei koselig helg. Inger og Karin har overnattet hos oss. Elin og Ajax (sønn av Gutte) var også på besøk på lørdagen. Ajax har vokst og forandret seg mye siden sist jeg så han - en fin ung hannhund som fikk Certet på NNK i helga. Takker alle andre som har gjort helga hyggelig :) Har lagt inn resultatene på hundene mine.

Gratulerer Gutte.. I dag 7/10-09 er det 5 år siden han ble født.. !! Vi feirer med pølse :) - og nå er også Gutte`s Internationale tittel blitt godkjent..!!

Helga 5-6 september


Vi har vært i Ballangen på 2 stk utstillinger i helga, og det gikk jo svært så bra.. Fikk BIR og BIM hunder begge dager.. :)) I tillegg ble vi gruppeplassert - og til slutt BEST IN SHOW.. med Gutte. Bare å nyte dagen - det var jo tross alt mange hundre hunder påmeldt. Prøvde noe nytt i helga - og meldte hundene på i parklasse.. var jo litt spent på hvor mye knute det ble på båndene.. men vi vant jaggu meg denne !  gøy.. :)) Har oppdatert utstillingsresultater på hundene. Ellers så ble Munter`n  7 år i går - Gratulerer!! Han har feiret med godbit som Mariann kjøpte - og i tillegg så synes han at han nå er så voksen nå at han kan ordne seg med mat selv.. - så han stjal likegodt stabelen med vaffelkake.. he, he...

29/7-09


29/7-09
Mitt Kennelnavn er nå blitt godkjent og da er den nye hjemmesiden min herved publisert :) Det er fremdeles mye arbeid som gjenstår på denne siden, men det får komme etterhvert. Nå om dagene nyter vi et uvanlig varmt og godt vær i nord-norge. Ønsker alle som er innom her en superfin sommer videre :))