Jeg bor i en vakker fjord 2,5mil sør for Tromsø. Her bor jeg sammen med min lille "attpåklatt" Jonas på 8 år og hundene. Jeg har enda en voksen sønn (Christer) som er flyttet hjemmefra. Jeg synes det er svært givende med hundene, først og fremst de daglige turene. Men også utstillinger, lydighets-trening, vannmoro eller annet arbeid. Er vel kort og godt det man kaller for hundegal. Jeg er også glad i å fotografere, og det er jeg som har tatt  bildene i albumene hvis det ikke står noe annet

 

Jeg har alltid vært glad i dyr, og under oppveksten hadde vi mange forskjellige dyr; jakthund, katt, kanin, rotte, mus osv.. Min første egne hund var en omplasseringshund - en Afghansk Mynde tispe som var 2,5år når jeg fikk henne. Hun var en ”hundegårdshund” uten noe form for oppdragelse eller sosialisering.. – min erfaring med henne gjør nok mynden til en rase jeg nok ikke kommer til å velge igjen. Deretter hadde jeg en Golden Retriever hannhund. Sebastian var en "MBD" utgave av denne rasen. Men vi hadde det gøy!   Vi fikk 7 gode år sammen!

 

Men i dag er jeg ikke i tvil om at det er Newfoundlandshunden som passer meg best!

 

Den første nuffen som kom i hus var vel egentlig syk fra han ble hentet. Han fikk bli 9mnd før han måtte avlives. Han ga rett og slett opp å bli frisk etter alle operasjonene. Den neste nuffen som kom i hus var frisk, men fikk dessverre feil diagnose stillet av veterinær – og kunne ikke få være med oss lenger enn 12 mnd.

 

Jeg ville nok ikke ha valgt nuffe igjen etter disse erfaringene, men min tidligere mann hentet Munter hos Inger Munkvold. Munter fikk heldigvis bevist for meg at nuffer også kan være veldig friske dyr. 


 

Jeg har trent og konkurrert en del lydighet, og med Munter vandret vi veien fra LP1, LP2 og faktisk klart konkurranse i LP3 uten nuller!! Lydighets jobbing med hundene er supert for da lærer man seg hva som egentlig bor i hundene.

 

I dag må jeg nok prioritere litt mer om hva tiden med hundene går til. Sånn er det å ha små barn. Da er det i hovedsak utstillinger som tar tiden min. Jeg simpelthen elsker å drive med pelsarbeid. Det er nesten som en liten meditasjons-stund for min del når jeg børster og klipper.., og hundene koser seg jo også. 

 

Jeg har hatt hannhunder i veldig mange år. Men i 2008 var jeg heldig å fikk kjøpe meg ei flott tispe hos Newf.Dog i Danmark etter linjer jeg ønsket meg i starten til mitt oppdrett. Hun fikk bli mor til mitt A-kull hvor jeg i dag har en tispe her hjemme og en tispe sameie hos en god venn fra dette kullet. I tillegg har jeg nå en tispe som jeg høsten 2013 hentet i Østerrike, også hun fra linjer jeg ønsker meg til mitt oppdrett - så får tiden vise hvordan hun vokser seg til. Jeg har forøvrig ingen ambisjoner om å bli noen stor oppdretter. Jeg kommer til å ha kull kun når jeg selv ønsker en valp i hjemmet eller i sameie. 
 

Mitt kennelnavn har jeg tenkt ut for lenge siden – siden jeg er veldig glad i det vakre nordlyset vi har her i nord! 


Kennel Auroranewf


Hilsen Gunn